Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди,

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предупреди,
Коментари Харесай

Кристалина плаши: Трябва да мислим за немислимото

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предизвести, че би трябвало да " мислим за немислимото ", защото живеем в " по-податлив на разтърсвания свят ", повлиян от пандемията от COVID-19, съветската инвазия в Украйна и неотдавнашното земетресение в Турция и Сирия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Трябва да променим метода си на мислене, с цел да сме по-гъвкави и по-ориентирани към построяването на резистентност на всички нива, с цел да можем да управляваме по-добре спешни обстановки. " Това съобщи във вторник Кристалина Георгиева в панела " Световна държавна среща на върха ", проведен от Хадли Гембъл от Си Ен Би Си.

" Това, за което сме доста загрижени, е непредвидимото ", акцентира Кристалина Георгиева.

Ръководителят на МВФ алармира за нуждата от резистентност на планетата, в обществата, които би трябвало да предложат равни благоприятни условия, и при хората, които би трябвало да се възползват от обучение, опазване на здравето и добра обществена отбрана.

" Не сме там, където би трябвало да бъдем, с цел да сме положителни стопани на планетата ни за нашите деца ", добави Кристалина Георгиева.

В предходно изявление за Си Ен Би Си Георгиева съобщи, че ще са нужни повече частни вложения, с цел да се помогне на разрастващите се страни да реализират климатичните си цели, защото не могат да бъдат покрити от държавната помощ и локално държавно финансиране.

По тематиката за съветската инвазия в Украйна Георгиева съобщи, че светът е изгубил " доста скъп кротичък дял ", което е предиздвикало хората да харчат повече за защита и по-малко за опазване на здравето и инфраструктура.

" Вече не можем да одобряваме мира за даденост ", добави тя.

Георгиева акцентира, че МВФ би трябвало да изиграе " стабилизираща роля " във войната в Украйна и страната се нуждае от сред 40 и 48 милиарда $, с цел да действа тази година.

По-рано Георгиева разказа нашествието в Украйна като " най-важния индивидуален негативен фактор " за стопанската система през 2022 година.

Глобалната стопанска система ще нарасне с 2.9 на 100 тази година съгласно прогнозите на вашингтонската институция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР