Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова законотворците

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова законотворците
Коментари Харесай

МВФ: Балканизацията на дигиталната икономика може да създаде нова Берлинска стена

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева прикани законотворците да избегнат балканизацията на цифровата стопанска система или рискуват световната стопанска система да бъде ударена с 6% през идващото десетилетие, написа Bloomberg.

Светът скоро може да се изправи пред „ цифрова Берлинска стена ” на фона на която Съединени американски щати, Европейския съюз и Китай възприемат несъответстващи софтуерни стандарти, сподели Георгиева пред основаната в Париж Организация за икономическо съдействие и развиване.
Според Кристалина Георгиева: Заради ковид бедните няма да оказват помощ да спрем климатичните промени и ще останат небогати
" Суровата действителност е, че по-бедните народи са изложени на риск да пропуснат историческата промяна към нова световна стопанска система, изг...

Неравномерното развиване на цифровата стопанска система може да предизвика бедните страни да „ избират страни ”, което да се материализира под формата на по-високи цени, спад в нововъведенията и услугите, споделя Георгиева, добавяйки, че това разделяне може да предизвика спад сред 3% и 6% на международния БВП. Освен това този сюжет може да усили превъзходството на огромните софтуерни играчи и да направи по-трудно проникването на пазара на дребни, новаторски компании.

Георгиева предизвестява, че увеличението на трендовете за нарушение на конкуренцията по време на COVID-19 пандемията може да намали Брутният вътрешен продукт на развитите стопански системи с 1% в средносрочен проект.

По думите й, държавните управления могат да лимитират несъразмерната пазарна мощ посредством три дейности – усилване на контрола на сливанията и придобиванията, ограничение на трудовите рестрикции, които попречват подвижността на служащите и възстановяване на разпоредбите за преносимост на данни и оперативна съгласуемост за цифровата стопанска система.

" Балканизация " е геополитически термин, който значи фрагментиране на нещо огромно (държава, регион) на по-малки обособени елементи.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР