Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е една

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е една
Коментари Харесай

Франс прес: Кристалина Георгиева трябва да се следи с повишено внимание през 2023 г.

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е една от личностите, които съгласно организация Франс прес, би трябвало да бъдат следени от медиите с нараснало внимание през идната 2023 година

Георгиева ще е на първа линия следващата година поради опитите за попречване на пълномащабна дългова рецесия. Пандемията и руско-украинският спор отслабиха международната стопанска система, провокираха скок на лихвите по заемите на финансовите пазари и подхраниха главозамайващата инфлация . Озовали се сред повишението на лихвите и риска от криза, доста от най-отслабените страни рискуват да изпаднат в несъстоятелност.

Догодина с интерес ще би трябвало да се следи и английския принц Хари , тъй като през януари той ще разгласява дълго чаканите си записки , които биха могли да съдържат неуместни истини за английското кралско семейство.  Книгата може да породи много неспокойствие и шумотевица няколко месеца преди церемонията за коронясване на новия английски крал - Чарлз Трети, бащата на Хари.

Идната година ще е сериозно значима и за 44-годишният Рон Десантис . Много известният губернатор на щата Флорида беше избран отново на поста си през ноември и се чака да разгласи, че ще взе участие в конкуренцията на републиканците за президентската номинация за изборите през 2024 година Рон Десантис е изгряваща звезда в консервативния лагер на републиканците. В борбата за републиканската президентска номинация той ще се изправи против Доналд Тръмп , някогашния си наставник, който обаче в този момент го подлага на критика и иронизира.

Догодина с внимание ще се следи по какъв начин тайванската президентка Цай Ингвен ще продължи да се оправя със засилващия се напън от страна на Китай.

Сред личностите, които медиите ще би трябвало деликатно да наблюдават следващата година, е и Питър Оби. Лейбъристът, който желае да бъде въплъщение на смяната, предстояща отдавна от нигерийската юноша, ще се опита да победи на президентските избори в Нигерия , планувани за февруари. Питър Оби, който е на 61 години, споделя, че носи един и същи часовник от 17 години, а обувките му костват под 60 евро. Той се показва като непокорен на корупцията претендент за президент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР