Управляващите трябва да проявят необходимия разум и в условията на

...
Управляващите трябва да проявят необходимия разум и в условията на
Коментари Харесай

Полицаи и надзиратели призоваха към разум за бюджета и заплатите им

Управляващите би трябвало да проявят нужния разсъдък и в изискванията на политическа рецесия да създадат всичко належащо да одобряват по този начин значимата актуализация на бюджета, с която да изпълнят освен настояванията на синдикатите на служителите на реда и надзирателите в пандизите, само че и на други професионални публични групи, поради възходящата инфлация.

Това прикани Цветан Михайлов, член на Управителния съвет на Синдиката на чиновниците на пандизите в България, по време на митинга на двата профсъюза в неделя по обяд.

Полицаи и надзиратели се събраха в центъра на София с претенции за 25-процентно нарастване на заплатите им.

Те се събраха пред отрасловите ведомства, след което се отидоха пред финансовото министерство и оттова поеха дружно към Народното събрание.

" Исканията на този митинг остават същите, както бяха декларирани на митинга през месец февруари пред Народното събрание в една друга проява на неодобрение, още веднъж проведена дружно със Синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Исканията са за нарастване на главните трудови хонорари с 25%, като този % към оня миг беше подложен като основа за начало на договаряния ", заяи Михайлов, представен от БГНЕС.

По думите му такива договаряния в продължение на няколко месеца не са били осъществени.

Според него по този начин необятно оповестените промени в правораздаването остават на думи. " Определяме ги като реплика ", съобщи синдикалистът.

Проблемът със заплатите в Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъде решен от политиците, съобщи и ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в министерството (СФСМВР) Валентин Попов.

В отговор дали чака да има проблем със заплатите на служителите на реда и тяхната индексация, откакто не е ясно дали ще има болшинство в Народното събрание за актуализация на бюджета Валентин Попов съобщи: " Това не е наш проблем, а на политиците и мисля, че те сами си го вършат и сега са напът да си създадат огромен проблем и с нас ".

" Ние към този момент сме задоволително дълго време жертва на проблемите на политиците дружно с жителите. Между другото тъкмо преди 7 години – на 12 юни 2015 година, ние излязохме на митинг против така наречен пенсионна промяна в бранша " Сигурност ", която докара до опцията сътрудници, включително и аз, откакто са упражнили правото си на пенсия, да продължат да работят. Тогава не ни чуха, в този момент чакаме да ни чуят ", сподели още Попов.

Финансовият министър Асен Василев обаче на заплатите в Министерство на вътрешните работи при приемане на актуализацията на бюджета и слага като изискване
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР