Управляващите с нови мерки за борба с ценовата криза и

...
Управляващите с нови мерки за борба с ценовата криза и
Коментари Харесай

Мерки срещу кризата: Властта предлага по-нисък ДДС за основни стоки

Управляващите с нови ограничения за битка с ценовата рецесия и растящата инфлация в страната. Една от концепциите на „ Продължаваме промяната” е по-ниска Данък добавена стойност ставка за съществени артикули и услуги, като хляба, плодовете и зеленчуците – родно произвеждане, както и понижение на тока за битовите консуматори, посредством Данък добавена стойност.
Дали това ще се случи ще стане ясно до 1-2 седмици. Личното мнение на Асен Василев е, че не трябва да има понижаване на Данък добавена стойност.
„ От „ Продължаваме Промяната” желаеме рухване на ДДС-то за хляба. В зърното се получиха свръхпечалби. Ако те бъдат обложени, може би ще може да падне Данък добавена стойност за хляба. Искаме и МФ да пресметна по какъв метод и с какъв брой да се понижи Данък добавена стойност за тока на всички потребители”, сподели депутатът от Политическа партия Настимир Ананиев.
„ Има доста оферти от всички съдружни сътрудници. Всичко ще бъде систематизирано. По принцип съм срещу диференцирането на ДДС”, съобщи финансовият министър Асен Василев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР