Управляващите през цялото време се придържат към опорните точки на

...
Управляващите през цялото време се придържат към опорните точки на
Коментари Харесай

Бивш военен министър: Управляващите се придържат към опорните точки на Москва

Управляващите от самото начало се придържат към опорните точки на Москва - такава позиция изрази някогашният министър на защитата Николай Ненчев пред Bulgaria On Air.

По думите му, у нас се прави намеса, води се хибридна война.

" Но вместо да реализират задачата си, Русия и Путин направиха тъкмо противоположното - сплотиха демократичната общественост и сътвориха напрежение в ръководещата коалиция, която безспорно ще води проруска политика. " - разяснява Ненчев в предаването " Денят ON AIR ".
Той предвижда, че обединението ще бъде преформатирана при внасянето на позиция по отношение на Русия в Народното събрание:

" Допускам, че Българска социалистическа партия няма да поддържа самодейност за ограничения и дейности от нашите сътрудници в НАТО. Допускам и че част от " ИТН " ще бъдат разколебани. Не съм уверен за " Продължаваме промяната ", самите те са комплицирани и не знаят какво да създадат. " - уточни ексминистърът на защитата.
Обезпокояващи са сигналите от " Дондуков " 2, установи той.

" За първи път в новата ни история вицепрезидентът прави остра записка към Министерски съвет. Това не е нейна работа. Съвсем ненадейно пък различен консултант на президента в прав текст сподели - " Ако България се намеси в този спор, вие си отивате ". Тези закани са несъвместими с правната, политическата и демократичната логичност, към която се придържаме. " - безапелационен е Николай Ненчев.
По думите му България показва цялостна дезинформираност и липса на поредност при взимането на решения. За образец той уточни поръчката, че български батальон ще взе участие в взаимно обучение с НАТО, както и обещанието на външния министър Теодора Генчовска, че ще охраняваме небето на РСМ.

" Външният министър показа един отчет, който съответстваше на националните ни ползи, само че тази позиция не бе споделена нито от министър-председателя, нито от министъра на защитата, които говореха за напълно разнообразни неща. " - посочи Ненчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР