Управляващи и опозиция не постигнаха съгласие кога ще започне процедурата

...
Управляващи и опозиция не постигнаха съгласие кога ще започне процедурата
Коментари Харесай

Няма съгласие кога да започне процедурата по избор на нов председател на НС

Управляващи и съпротива не реализираха единодушие по кое време ще стартира процедурата по желание на нов ръководител на Народно събрание, откакто болшинството в профил Никола Минчев от поста.

На извършения ексклузивен Председателски съвет на Народно събрание ГЕРБ и Движение за права и свободи са настояли избора на нов ръководител на Народното събрание да стане в най-кратки периоди:

" Ние предлагаме през днешния ден да бъдат импортирани процедурните правила по този начин, както го изисква правилника, и без да мина спор в пленарна зала между тях да се споразумеем В утрешния ден първа точка да бъде избор на ръководител на българския парламент ", изясни ръководителят на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Искането им е към този момент не е било признато от представителите на ръководещите обединения и по-късно през днешния ден още веднъж ще бъде призован лидерски съвет.

Според правилника до избора на нов ръководител краткотрайно изпълняващ длъжността ще е зам.-председателят, представител на най-голямата група в Народното събрание. В случая това е Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната ".

Тъкмо той би трябвало да насрочи и по кое време ще се организира дебатът по импортирания избор на съмнение. Най-късно това може да стане в сряда - 22 юни, само че по негова преценка може да бъде свикано изключително съвещание и във вторник.

Гласуването е 24 часа след привършване на дебата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР