45-годишен мъж, управлявал нерегистриран автомобил под въздействие на наркотици, получи

...
45-годишен мъж, управлявал нерегистриран автомобил под въздействие на наркотици, получи
Коментари Харесай

Условна присъда за дрогиран мъж, шофирал нерегистриран автомобил във Варна

45-годишен мъж, управлявал нерегистриран автомобил под влияние на опиати, получи условна присъда. Това оповестиха от Районния съд във Варна за Moreto.net.

За всяко от действията – ръководство на нерегистриран по надлежния ред автомобил, както и за шофиране след приложимост на наркотични субстанции, бяха избрани обособени санкции.

45-годишният обвиняем би трябвало да изтърпи най-тежкото от тях – 6 месеца отнемане от независимост, осъществяването на което се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Подсъдимият, при ръководство на лек автомобил „ Опел “ бил спрян за инспекция от автопатрул през нощта на 18 януари 2020 година в Варна. Оказало се, че управляваният от него автомобил не е регистриран след закупуването му по планувания в Закона за придвижване по пътищата подобаващ ред и е със служебно прекъсната регистрация.

Освен това лидерът е карал под влияние на примес от наркотични субстанции - амфетамин, метамфетамин, метадон и други, открито със съдебно-химическа здравна експертиза.

Подсъдимият бе лишен още от право да ръководи моторно транспортно средство за период от една година. В негова тежест са и направените по делото разходи.

Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР