Управляващата в Румъния Социалдемократическа партия (СДП) избра днес евродепутата Дан

...
Управляващата в Румъния Социалдемократическа партия (СДП) избра днес евродепутата Дан
Коментари Харесай

Румъния с ново предложение за поста еврокомисар по транспорта - Дан Ника

Управляващата в Румъния Социалдемократическа партия (СДП) избра през днешния ден евродепутата Дан Ника за претендент за поста еврокомисар по превоза, откакто първото предложение в лицето на някогашната министърка Рована Плумб бе блокирано от правната комисия на Европейския парламент, предадоха Медиафакс и Ройтерс.

Решението да бъде препоръчан Дан Ника бе взето през днешния ден на изключително съвещание на управлението на СДП. Партийни източници са декларирали пред телевизия Диджи 24, че Ника е бил определен с единогласие, показва Българска телеграфна агенция.

Преди съвещанието на Изпълнителния комитет на СДП министър председателят Виорика Дънчила съобщи, че е разговаряла през вчерашния ден с определената за ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Дънчила сподели, че е разискала с Фон дер Лайен единствено случая на Рована Плумб, която бе отхвърлена от правната комисия на Европейския парламент. Комисията отхвърли и претендента на Унгария.
Урсула фон дер Лайен изиска през вчерашния ден от Букурещ и Будапеща да предложат " съответни хора ", които да дават отговор на разпределените ресори, като предизвести, че в противоположен случай ще изиска други оферти. Унгария разгласи през вчерашния ден, че предлага дипломата Оливер Вархели. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР