Управляващата партия в Република Македония Социалдемократическия съюз на премиера Зоран

...
Управляващата партия в Република Македония Социалдемократическия съюз на премиера Зоран
Коментари Харесай

Зоран Заев потвърди изборния си успех в Македония

Управляващата партия в Република Македония Социалдемократическия съюз на премиера Зоран Заев удостовери изборния си триумф и на втория тур от локалните избори, който се организира през вчерашния ден в 35 общини, заяви Българска национална телевизия.

Председателят на Държавната изборна комисия Александър Чичаковски тази заран е декларирал, че СДСМ печели в 19 общини, Демократическия съюз за интеграция на Али Ахмети в 8, Албанският алианс на Зиядин Села в 3. ДПА и Движението „ Беса “ печелят по едно кметско място. ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски печели в 2 общини.

Все още не са ясни окончателните резултати в 4 общини - Щип, Тетово, Бутел и Струга, посочи Александър Чичаковски.

На първия тур партията на Заев завоюва във всички огромни градове на страната - Скопие, Битоля, Охрид, Струмица, Прилеп.

През идващите 4 години СДСМ ще ръководи в 57 общини, ДСИ в 11, ВМРО-ДПМНЕ в 5, Албанският алианс в 3, а ДПА и Демократическата партия на турците в една община. В три общини завоюваха самостоятелни претенденти.

Кавадарци е единственият огромен град, където печели ВМРО-ДПМНЕ.

Веднага откакто бяха оповестени първите резултати Груевски направи особено изказване. Той сподели, че „ не признава изборните резултати “. Груевски изиска " връщане на демокрацията и достолепието в страната " и осъществяване на предварителни парламентарни избори, които да бъдат проведени от служебно държавно управление, както това е станало на 11 декември 2016 година. Той изиска премахване и на ръководителя на ДИК Александър Чичаковски.

Зоран Заев дефинира вота като " либерален и почтен ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР