Управляващата партия печели местните избори в Турция, губи обаче Анкара

...
Управляващата партия печели местните избори в Турция, губи обаче Анкара
Коментари Харесай

Ердоган загуби изборите в Анакара и Измир, спор за победата в Истанбул

Управляващата партия печели локалните избори в Турция, губи обаче Анкара и Измир. Те бяха извоювани от опозиционната Народнорепубликанска партия. Загубата на Анкара има огромен психически резултат, разясниха специалисти.
За първи път от 25 година опозицията в Турция печели локалните избори в Анкара. От Народнорепубликанската партия е и новият кмет на Измир, третият по величина град. Управляващи и съпротива си оспорват успеха в Истанбул.

Кандидатът на ръководещите Бинали Йълдъръм взима 50.4 % от гласовете в града на Босфора. Екрем Имамоглу от Републиканската национална партия събира над 47 %, което се дефинира като огромна изненада.

Бюлетините са преброени на 96%. Това не попречи и на двата лагера да разгласят победа, ще би трябвало да се изчакат окончателните резултати.

Президентът Реджеп Ердоган призна загубата в столицата, само че съгласно него няма място за обезсърчение, тъй като в множеството обитаеми места ръководещите печелят. Той подсети, че през идващите четири години и половина няма да има повече избори и Партията на справедливостта и развиването " ще работи над подобряването на живота на жителите ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР