Управляващата коалиция се събра на извънреден експертен съвет в Министерството

...
Управляващата коалиция се събра на извънреден експертен съвет в Министерството
Коментари Харесай

Управляващата коалиция се събра на извънреден експертен съвет

Управляващата коалиция се събра на ексклузивен експертен съвет в Министерството на финансите. Преди срещата стана ясно, че ще разискват Националния проект за въвеждане на еврото и антикризните ограничения, осведоми.

"Доста антиинфлационни ограничения обсъдихме

- всички, които са препоръчани от сътрудниците. В момента плановете са подготвени. Сега ще се върнем при парламентарните групи и ще обсъдим с тях. Имаме задоволително буфер да работим с бюджета, тъй че да можем да подкрепим хората по най-хубавия вероятен метод ". Това сподели ръководителят на парламентарната група на "Продължаваме Промяната " Андрей Гюров на излизане от постройката на министерството.

Преди срещата съдружните сътрудници направиха къси мнения за тематиките, които ще разискват.

"Ще приказваме за техническите условия за въвеждане на еврото, както е по проект ", сподели пред публицисти ръководителят на парламентарната група на "Продължаваме Промяната " Андрей Гюров на влизане в постройката на министерството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ивайло Мирчев от "Демократична България " уточни, че ще се разискват и антиифлационните ограничения.

Според Искрен Митев от "Продължаваме Промяната " ще се стигне до разискване в Народното събрание на проекта за еврото.

Владислав Панев от "Демократична България " сподели, че срещата довечера ще е за еврозоната ,

като най-ранната дата за влизане е 1 януари 2024 година. Той обаче разяснява, че е леко песимистичен, че ще можем да отговорим на изискванията към тази дата, защото едно от условията е инфлацията. "По мои сметки към март това значи годишната инфлация в България да бъде 7%, а тя е 12, само че въпреки всичко до края на годината има време ", разяснява Панев. "Хубаво би било да се вместим в тези рамки, само че едва ли това би трябвало да е главната ни макроикономическа цел тъкмо през тази година на рецесия ", добави той.

В постройката на министерството влязоха вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, както и представители на "БСП за България " и "Има подобен народ ".

Парламентарната група на "Има подобен народ " изиска в декларация предходната седмица

Националният проект за въвеждане на еврото да бъде разискван в Народното събрание и подсети за съдружното съглашение и заявения там приоритет еврото да бъде въведено след разбор и огромна осведомителна акция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР