Рилски спортист разбра своите съперници за квалификациите в Шампионската лига

...
Рилски спортист разбра своите съперници за квалификациите в Шампионската лига
Коментари Харесай

Финландци на пътя на Рилски спортист в квалификациите за Шампионската лига

Рилски състезател разбра своите противници за квалификациите в Шампионската лига по баскетбол. Действащите първенци в НБЛ ще започват своето присъединяване в пресявките срещи Нокия. Това отреди тегленият през днешния ден чоп в Миес, Швейцария.

Селекцията на Любомир Киров откри място в първия квалификационен шампионат, където ще започва от четвъртфиналите. Ако успее да преодолее финландците, Рилецо ще има за противник португалския Бенфика в идната фаза. Сред евентуалните противници на отбора от Самоков на финала са отборите на Сабах от Азербайджан, Норкьопинг Долфинс от Швеция и Фрибур Олимпик от Швейцария.

Играе се на директна елиминация, което значи, че единствено спечелилият от всеки шампионат ще си подсигурява присъединяване в постоянния сезон най-силния шампионат, проведен от ФИБА. Квалификациите ще се проведат сред 15 и 22 септември, а домакините ще станат ясни на по-късен стадий.

Ако успее да се класира за групите на конкуренцията, отборът от Самоков ще попадне в група G, където са още немският Кемниц, италианският Бертрам и испанският Манреса. Редовният сезон ще започва на 1 октомври.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР