Управляващата коалиция обмисля да отложи увеличението на максималния осигурителен праг

...
Управляващата коалиция обмисля да отложи увеличението на максималния осигурителен праг
Коментари Харесай

Обмислят увеличението на максималния осигурителен праг да бъде отложено

Управляващата коалиция обмисля да отсрочи нарастването на оптималния застрахователен предел на 3400 лв., научи " По света и у нас ". В новият проектобюджет е заложено минималната работна заплата да доближи 710 лева от 1 април, а осигурителният таван да се вдигне от 3000 на 3400 лева

До този миг публично против това решение са се оповестили от " Демократична България " и " ИТН ". " За " нарастването на прага е Министерството на финансите. Според новата концепция, която ръководещите обмислят е покачването на прага да се отсрочи доникъде на годината, когато ще се прави актуализация на бюджета.

От края на предходната година се подвигна и тавана на пенсиите до 1440 лв.. С нарастването на новия предел, заплатите над 3000 лв. ще намалеят с близо 50 лв., а работодателят ще би трябвало да заплаща спомагателни 75 лв..

От най-голямата асоциация на софтуерните компании - БАСКОМ разпространиха своя позиция, в която се споделя, че с тях не е обсъждана концепцията за нарастване на прага. Според компаниите от сектора ще бъдат наранени точно тези браншове, които заплащат цялостни заплати на чиновниците си и ги обезпечават на действителното им заплащане.

Държавният бюджет за 2022 година към момента не е признат от Министерския съвет и надлежно не е импортиран в Народното събрание за гласоподаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР