Управляващата коалиция между ГЕРБ и Обединените патриоти остава. Това стана

...
Управляващата коалиция между ГЕРБ и Обединените патриоти остава. Това стана
Коментари Харесай

След коалиционния съвет: Управляващата коалиция остава

Управляващата коалиция сред ГЕРБ и Обединените патриоти остава. Това стана ясно след близо 4-часовото съвещание на съдружния съвет в постройката на Министерския съвет. Напрежението във властта провокираха оставките на трима министри, поискани от премиера Бойко Борисов поради тежката злополука край Своге, лишила живота на 17 души, както и упрекът, че това не е обсъждано сред съдружните сътрудници.

 © Българска национална телевизия
Коалиционните сътрудници влязоха в съвещанието в изострени връзки, като напрежението сред тях се ускори през миналия ден. Повод бяха оставките на тримата министри Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски.

След съвещанието ГЕРБ и Оперативна програма обявиха, че са си дали сметка, че обединението би трябвало да остане постоянна, с цел да не се изправи страната пред безпорядък. От думите на патриотите стана ясно, че те не са поискали спомагателни постове, дори „ нито лев “ за някое от техните министерства, с цел да останат в ръководството. Това беше очебийно, защото на съвещанието на съдружния съвет присъстваше финансовия министър Горанов.

Един от значимите въпроси какво ще се случи във властта и с оставките на тримата министри беше оставен за идващия понеделник, когато ще се организира нов съдружен съвет, на който ще се реши дали да се одобряват оставките на министрите.
 Напрежение в съдружния съвет - ще има ли рокади в кабинета Напрежение в съдружния съвет - ще има ли рокади в кабинета "Борисов 3 "
Коалиционен съвет се организира постройката на Министерския съвет към този момент над два часа. Коалиционните сътрудници от ГЕРБ и Обединени патриоти разискват променит...
Цветан Цветанов, ръководител на ПГ на ГЕРБ: Имаме министри в оставка, само че нямаме страртирала процедура, която да е с влизане на предложение в Министерски съвет за промени в състава на Министерски съвет. Съгласуването ще бъде направено в понеделник, когато ще дадем ход и на процедурата, която е обвързвана и с правилника за образуване на активността на Народно събрание, и на Конституцията. При последваща таква процедура, в случай че има, с подаване на оставка, съдружните сътрудници наложително ще бъдат осведомени. Красимир Каракачанов - вицепремиер и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация: Да обсъдим в понеделник: първо, належащо ли е първият, вторият, третият министър да подадат оставка. Евентуално, в случай че сътрудниците от ГЕРБ имат оферти за всеки един от ресорите персонално, ще ги обсъдим и тогава дружно ще вземем решение. Може да сме доста разнообразни, може да имаме остарели разправии, само че ние сме простаците, които ще върнат Българска социалистическа партия с Движение за права и свободи във властта. Волен Сидеров, ръководител на ПГ на " Обеднинени патриоти ": Кое е по-важното - да остане ръководството, с цел да не хвърляме страната в безпорядък или да се разтурим и да не знаем какво следва? Ние взехме решение, че второто е по-вредно за страната ни, за народа ни и цената, която в този момент ще платим за това решение, ще я платим отново ние.  Волен Сидеров счита, че Валери Симеонов би трябвало да подаде оставка Волен Сидеров счита, че Валери Симеонов би трябвало да подаде оставка
Коалиционният съвет би трябвало да се произнесе за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, тъй като той нарушава работата на обединението, сподели пред журнали...

Партьнорите в ръководството обявиха, че няма добра връзка посред им и че грубите реплики, които са си разменили, остават в общественото пространство. Допълниха, че са си взели поука от тук нататък да подобрят координацията между тях и да не си приказват посредством медиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР