Управляващата коалиция излезе с декларация от трибуната на НС, прочетена

...
Управляващата коалиция излезе с декларация от трибуната на НС, прочетена
Коментари Харесай

С аплаузи управляващите искат оставката на Иван Гешев

Управляващата коалиция излезе с декларация от трибуната на Народно събрание , прочетена от Андрей Гюров от Политическа партия. Критиките бяха към работата на основния прокурор Иван Гешев по отношение на неналичието на ефикасни следствия против битката с корупцията и прането на пари. Дълбоки и систематични недостатъци виждат ръководещите в активността на обвинител номер едно.
 Антоанета Цонева видя персонални тактики за оцеляване в оставката на Цацаров
Антоанета Цонева видя персонални тактики за оцеляване в оставката на Цацаров

Реформата в правосъдната система би трябвало да бъде извършена

Гюров регистрира и ниското публично доверие в основния прокурор. Декларацията на властта подлага на критика Гешев, че не е разследвал необяснимото благосъстояние в дома на някогашния министър председател Бойко Борисов. Мнозинството прикани Иван Гешев да подаде оставка. Част от депутатите станаха на крайници и приветстваха този апел. С оставката си Гешев щял да поеме отговорност и да даде опция на прокуратурата да извършва активността си с изгода на хората.

Тази тематика е изчерпана за мен. Това съобщи в коридорите на Народно събрание депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски във връзка декларацията на ръководещите. " Проверете дали е истина това, което вършат. Запитайте основния прокурор за какво не апелират присъдата на олигарха Иво Прокопиев ", настоя той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР