Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ понижи днес водещите

...
Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ понижи днес водещите
Коментари Харесай

Федералният резерв свали лихвите за пръв път от началото на кризата

Управлението за федерален запас (УФР) на Съединени американски щати намали през днешния ден водещите си лихви за първи път от 11 години, обезпокоено от международните стопански вероятности и ниската инфлация, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Централната банка на Съединени американски щати понижи предстоящо водещата си рента с четвърт пункт до 2-2.25 %.

В изказване след края на двудневното си съвещание, представено от " Ройтерс ", централната банка на Съединени американски щати показва, че решението й идва на фона на прогнозите за развиването на световната стопанска система и на омекотения инфлационен напън.

Според управлението на Федералния запас пазарът на труда в страната е мощен, а икономическият напредък - сдържан.

Макар решението да бе предстоящо от вложителите, те разпродавах, което потопи показателите въпреки и минимално - в границите на 1%.

Против решението за понижаване на лихвите са били двама от гласуващите - оглавяващите поделенията в Бостън и Канзас сити. И двамата ас показали, че лихвите не би трябвало да се трансформират като са се стимулирали с това, че семействата харчат непретенциозно, а безработицата се намира на близо 50-годишно дъно.

Вероятно таман на противоположния полюс е разбирането на президента Доналд Тръмп, който се чака да е отчаян, че лихвите са свалени единствено с 25 базисни пункта, показва " Ройтерс ". Той на няколко пъти подлагаше на критика запаса, че не способства задоволително администрацията в напъните й да подтиква икономическия напредък.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР