Управлението на зони по Натура задължително се осъществява с местните

...
Управлението на зони по Натура задължително се осъществява с местните
Коментари Харесай

Управлението на зони по Натура 2000 задължително се осъществява с местните общности

Управлението на зони по Натура наложително се реализира с локалните общности. Това съобщи Никола Нотаро- шеф на отдел „ Защита на природата” към Главна дирекция „ Околна среда” на Европейската комисия.

На 20.09.2017 година, представители на локалната общественост от Крайморска Добруджа, водени от ръководителя на УС на НАБЧ-Димитър Канариев, посетиха Конференция за положението на дивата природа на Юръп ленд оунърс организейшън в Букурещ. Като посетител на мероприятието присъстваше и Никола Нотаро представляващ Европейската комисия по въпросите за запазване на природата.

Той организира двучасова работна среща с представителите от България.

Димитър Канариев и представителите на Крайморска Добруджа, предложиха на Нотаро ограничения за осъществяване на установителното решение на Европейския съд по проблема Калиакра. Тези ограничения целят осъществяване на решението на съда, което осъществяване ще предотврати опцията Европейската комисия да заведе ново дело против България по същия проблем. При продобиване на делото от страна на Европейската комисия на България ще бъдат наложени финансови наказания, които финансови наказания ще би трябвало да се изплащат от българският поданик, без той да има виновност за това.

Изключително слабата позиция на представляващите страната по време на процеса воден от Европейска комисия против България по проблема Калиакра е довело до тази установителна присъда на Европейския съд. В момента данъкоплатеца, който не е бил страна по делото, само че търпи негативите от решението на съда, по лична самодейност реализирана от НАБЧ, Кмета на Каварна и представители на бизнеса, се зае интензивно да подкрепи страната при осъществяване на решението на съда.

Предложените на Нотаро ограничения, бяха коментирани от него като вероятни за разглеждане и приемане от Комисията, при изискване че бъдат препоръчани и от страната. Европейската комисия не поддържа налагането на безспорни забрани в мрежата „ Натура” 2000, а толерира устойчивото развиване посредством икономическа активност. Същото удостоверение НАБЧ получи и от Умберто Делгадо Роса- шеф на дирекция „ Природен капитал” към Главна дирекция „ Околна среда” на Европейската комисия, след извършен диалог с Димитър Канариев.

След декларирането на виновни господа от Европейската комисия, че проблеми в зона Натура, могат да бъдат решени посредством дейното включване на локалните общности, ние се обръщаме към премиера на България Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите Нено Димов, интензивно да потърсят за съвещания, отзиви и оферти НАБЧ и локалната общественост от Крайморска Добруджа. Ако страната не се обърне към притежателя, ползвателя и данъкоплатеца за решение на проблема Калиакра, ще се стигне до нова присъда, която ще бъде наказателна за България и не политиците, а данъкоплатците ще заплащат за това.
 Управлението на зони по Натура 2000 наложително се реализира с локалните общности фотография #1  Управлението на зони по Натура 2000 наложително се реализира с локалните общности фотография #2  Управлението на зони по Натура 2000 наложително се реализира с локалните общности фотография #3
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР