Управлението на здравната криза е в здравните власти - в

...
Управлението на здравната криза е в здравните власти - в
Коментари Харесай

Стефан Янев: Решенията, които предстои да бъдат взети, ще бъдат максимално обосновани

Управлението на здравната рецесия е в здравните управляващи - в ръцете на министъра и неговия екип. Доц. Кунчев също е част от този екип. Решенията, които следва да бъдат взети, ще бъдат оптимално обосновани. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев пред Нова ТВ.

" Кунчев сподели неговото експертно решение, само че там има още 10 индивида и съгласно тяхното мнение се взима уравновесено решение. Вероятно няма да бъдат удовлетворени всички, само че салдото е от страна на протестиращите и въпреки това - на тези, които желаят ограничения и предсказуемост ", добави той.

" Политическото решение се взима от министъра на опазването на здравето, тъй като е най-близо до тематиката и проблематиката и надлежно, това са пълномощията му по закон. Решението се приготвя и ще бъде взето в границите на тази седмица ", сподели още Янев.

Служебният министър председател е безапелационен, че бизнесът би трябвало да работи, само че би трябвало да има и ограничения, които да се вземат в точния момент.

" Щом е привършен потенциалът на една болница, ще се преоборудва друга. Решението не е едно и не значи единствено налагане на ограничения, които са сложни. Чуваме гласът на бизнеса, който споделя, че ги слагаме в неспособност да работят, само че какво става в администрацията. Преди седмица е взето решение ръководителите да създадат плаващо работно време, с цел да няма скупчване в градския превоз, а да има работно време, което е с друго начало ", изясни служебният министър председател.

" Не се обмисля наложителна имунизация. Не би трябвало хората да имат чувство за насила. Ваксината е единствения аргумент, даден от науката, който дава гаранция че бъдещо заболяване ще протече по-леко ", сподели той.

" До колкото знам, в лечебните заведения и обществените домове, броят на имунизираните е задоволително огромен %. Да, разбирам, че неимунизирани не трябва да се позволяват, само че тук влизаме в доста елементи. Предполагаме, че тези хора, които не се имунизират, не могат да го създадат по медицински аргументи. Нека не влизаме в елементи, тъй като не знаем цялостната картина. Създава се една среда по говорене и рецензии и се опитваме да заглушаваме гласа на другия ", изясни още служебният министър председател.

Очаквайте детайлности!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР