Управлението на Върховния комисар на ООН по правата на човека

...
Управлението на Върховния комисар на ООН по правата на човека
Коментари Харесай

ООН призова за прекратяване на насилието в Израел и палестинските територии

Управлението на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида изрази угриженост по отношение на и прикани за неговото преустановяване, предава ТАСС. Управлението на Върховния комисар „ осъжда провокациите ”, съобщи по време на брифинг в Женева представителят Рупърт Колвил.
„ Силно сме обезпокоени от ескалацията на насилието през последните дни в окупираните палестински територии, в това число Източен Йерусалим, и в Израел ”, съобщи той.
 Жертви в линията Газа след израелски отговор на ракетен обстрел Жертви в линията Газа след израелски отговор на ракетен обстрел
Серия израелски удари бяха нанесени против линията Газа късно нощес, предава БНР. Според палестинските управляващи жертвите са 22, измежду които...
Организацията осъжда насилието и всякакво подбуждане към принуждение, както и етническото разделяне и провокациите, сподели още представителят.
Позовавайки се на данни от Палестинската организация на аления полумесец, Колвил заяви, че от 7 до 10 май в Източен Йерусалим са ранени 915 палестинци, а повече от 200 – на Западния бряг. По-голямата част от тях са били ранени вследствие на дейностите на израелските служби за сигурност. До 10 май в Управлението на Върховния комисар по правата на индивида са постъпили данни за към 20 ранени израелци – главно чиновници на службите за сигурност.
Говорителят напомни, че „ не би трябвало да се употребява мощ против тези, които упражняват правата си спокойно ”, а нейното непропорционално или ненужното ѝ потребление е неразрешено.
По мотив ракетния обстрел против Израел от страна на палестински въоръжени групировки Колвил означи, че потреблението на оръжие с ненасочено деяние като ракетите, изстреляни по Израел, е строго неразрешено от интернационалното филантропично право и би трябвало да бъде прекъснато неотложно ”. От Управлението на Върховния комисар по правата на индивида приканиха двете страни да „ успокоят обстановката и да заобикалят по-нататъшно принуждение ”. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР