Опозиционните леви партии във Франция обещаха да работят заедно и

...
Опозиционните леви партии във Франция обещаха да работят заедно и
Коментари Харесай

Франция преди изборите: Обединение вляво, Марин льо Пен се фокусира върху президентския пост

Опозиционните леви партии във Франция дадоха обещание да работят дружно и да повдигнат общи претенденти за предварителните парламентарни избори по-късно този месец. Те настояват, че ще се опълчват на държавното управление и на крайнодясното придвижване на Марин льо Пен. Социалистите, зелените, комунистите и по-радикалната партия „ Непреклонна Франция “ в взаимно известие насочиха апел за обща платформа, която да „ показа опция на президента Еманюел Макрон и да се бори срещу проекта на крайната десница “. Припомняме, че блокът работеше дружно по време на предходната парламентарна акция през 2022 година, преди битката за водачество и разликите в политиките да доведат до пукнатини в съюза им.

Междувременно, съгласно първото оповестено изследване на публичното мнение крайнодесният " Национален общ брой " ще получи най-вече гласове, без обаче да си обезпечи безусловно болшинство. По-късно в изявление за френска телевизия Марин льо Пен съобщи, че ръководителят на партията Жордан Бардела ще бъде министър-председател, в случай че дясната група завоюва задоволително гласове.

 
Смятам, че имаме историческа опция да върнем Франция в правия път. Аз съм човек на истината, като винаги съм казвала на френския народ, че в продължение на месеци работим, с цел да осъществим по най-хубавия метод отговорностите, които ни е упълномощил френският народ. Аз ще се насоча към президентството, а Бардела към премиерския пост.
Марин льо Пен, водач на френската партия „ Национален общ брой "

28-годишният Бардела е считан за изгряваща звезда в антиимигрантската партия и сериозна опасност за президентството на Еманюел Макрон. Припомняме, че лидерът на центристите разгласи, че ще разпусне френското Национално заседание и ще свика предварителни избори поради сериозното поражение на изборите за Европейски парламент през 2024 година Партията „ Ренесанс “ на Макрон получи едвам 15 % от вота на французите, до момента в който Националният съюз на Льо Пен събра 30 %.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР