Управлението на човешките ресурси, което вече прераства в управление на

...
Управлението на човешките ресурси, което вече прераства в управление на
Коментари Харесай

Рекорден брой нови работни места разкрити през 2017 г.

Управлението на човешките запаси, което към този момент прераства в ръководство на човешкия капитал се утвърди в независима и бързо разрастваща се промишленост. Това е декларирал заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на формалното откриването на "HR Industry 2018 ", заяви пресцентърът на Министерството на стопанската система.

Заместник-министър Борисов е подчертал, че в условия на лимитирани стопански запаси, нововъведенията в това число и при ръководството на човешкия капитал могат да подсигуряват основаването на по-високи равнища на добавена стойност в стопанската система.

"Икономическият напредък за 2017 година е към 4 %, а пазарът на труда сътвори рекорден брой нови работни места. Някои прогнози плануват ускорение на стопански напредък през 2018 година даже до 4,4 на 100 ", е споделил той.

Икономическият заместник-министър е изтъкнал, че коефициентът на претовареност по последни данни е достигнал 68,5 на 100 през третото тримесечие на 2017 година Той е добавил, че заетите са се нараснали с към 200 хиляди души през третото тримесечие на 2017 година на годишна база. "Коефициентът на безработица в страната спадна до 5.8 % през третото тримесечие на 2017 година, което е по-ниско от междинното равнище за Европейски Съюз и в пъти по-ниско от някои страни членки на съюза ", е подчертал зам.-министър Борисов.

По думите му задълбочаването на връзката сред бизнеса и просветителната система на национално равнище би могло да реши проблемите в заетостта на младежите в България. "Министерството на стопанската система работи в тази посока, като подчертава и върху задържането на младите фрагменти посредством грантови схеми за млади бизнесмени ", е отбелязал Борисов.

Според него просветителната система образова фрагменти, които нямат задоволителна практическа подготовка и опит в работна среда, до момента в който българските предприятия изпитват дефицит на квалифицирани фрагменти с опит. Той е отчел, че тези проблеми намират своето решение посредством дуалната система на образование, а политиката на Министерство на стопанската система е била ориентирана към дейното въвеждане и действие на този тип образование в България.

Очаква се специалисти от Министерство на образованието, Министерство на труда и обществената политика и Министерство на стопанската система да предложат нормативно споразумяване на дуалното образование като една сполучлива процедура, се споделя още в известието.

Икономическият зам.-министър е изтъкнал, че доказателство за сполучливото осъществяване на план "ДОМИНО " са включените над 1 134 възпитаници в образование посредством работа, 32 професионалните гимназии и 170 предприятия. "Младите хора стартират да работят в предпочитани браншове на стопанската система и в такива, в които бизнесът изпитва компликации с намирането на фрагменти ", е допълнил зам.-министър Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР