Управителят на Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде

...
Управителят на Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде
Коментари Харесай

Меджидиев: Дейността на Специализираната болница за рехабилитация в Котел е саботирана през последните месеци

" Управителят на Специализираната болница за рехабилитация в Котел ще бъде освободен и на негово място ще бъде назначен нов ", сподели служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, който посети лечебното заведение и се срещна с личния състав и общинското управление на града. Причината за визитата му е прекъсването на приема на пациенти и декларация от общинските съветници в града с гледище за незабавни ограничения за възобновяване на работата на болничното заведение, оповестява Българска телеграфна агенция.

Министърът посочи, че ще назначи хора, които са одобрявани от личния състав, а не по негов избор. " За мен не е мъчно да се възвърне активността в болничното заведение и имам уверението на личния състав, че при добър мениджмънт, те са подготвени да се върнат на работа ", сподели той.

Той изясни, че е бил осведомен само за подадена от шефа на болничното заведение оставка с дата 16 май. В нея било изтъкнато, че от пет месеца той не може да се оправи с ръководството на сдружението.

Според Меджидиев болничното заведение има прелестна база и съоръжение, доста по-добро от други лечебни заведения. По думите му личният състав е принуждаван със закани да напуща, а това е неприемливо, както и връщането на пациенти при съществуване на кревати.

Министърът уточни, че има увещание от общинското управление и кмета на Котел, че задълженията на болничното заведение към общината, които са в размер на близо 100 000 лв., ще бъдат опростени. " Министерството ще спомага насъбраните отговорности да бъдат обезщетени, а личният състав да получи полагащите му се хонорари ", безапелационен бе той.

" Дейността на болничното заведение е саботирана през последните месеци, не мога да кажа повода. Агенция " Медицински контрол " влиза на инспекция, като се уверих, че би трябвало да бъде осъществена инспекция и от " Вътрешен одит ". Те ще излязат с отчети, с съответното положение на лечебното заведение ", уточни министърът.

Меджидиев сподели още, че болничното заведение е прелестна, има престиж и голямо бъдеще, и пациентите я харесват. Той съобщи, че би трябвало да се открие активност за дълготрайно лекуване и ще има в допълнение субсидиране като болница в далечен район.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР