Управителят на общинската болница във Велинград д-р Иван Динев, който

...
Управителят на общинската болница във Велинград д-р Иван Динев, който
Коментари Харесай

ПОРОЧНА СХЕМА: Шеф на общинско лечебно заведение забъркан в скандален конфликт на интереси

Управителят на общинската болница във Велинград доктор Иван Динев, който след съвещание на Общинския съвет в града на 25-ти ноември, бе отхвърлен от поста си поради редовно отсъствие на работа и злоупотреби с коронавирус средства, се оказва и в различен абсурден спор на ползи.

Освен, че не стъпва в болничното заведение във Велинград съгласно източници Динев без разрешението на Общинския съвет във Велинград е назначен на главен трудов контракт от 14.1.2019г. в Отделението по хирургия на столичната болница „ Сердика “, както и в Медицински център „ Света Петка “. Според Закона той няма право да работи паралелно като шеф и доктор, без разрешението на Общинския съвет в града. Той освен е практикувал като хирург в столичната болница и мед. център, само че го е правил и на главен контракт, което очевидно е причина за неговото редовно отсъствие на работа във Велинградската болница.
свързани новини28400на 25.11.2021
Динев бе назначен за шеф на МБАЛ Велинград след скандалното премахване на някогашния властник на болничното заведение доктор Жеко Чешмеджиев, който бе разследван за източване на средства от НЗОК посредством подправени документи.

Източници настояват, че макар отстраняването на Чешмеджиев от поста му от съда, назначеният на негово място тогава доктор Динев е управлявал под негова диктовка. След като Общинския съвет освободи Динев като шеф сега като зам. -управител на болничното заведение е назначен точно доктор Чешмеджиев, макар, че против него продължава да тече следствие.

Преди 2 дни във Велинград се организира митинг в отбрана на Динев с искане от протестиращите лекарят да бъде върнат на поста си.

Запознати настояват, че митингът е бил проведен от двама общински съветници- Екатерина Каферинова, която е зам.-председател на Общинския съвет и Александър Даскалов. За същите стана ясно, че посредством позициите си в Съвета уреждат персоналното си имотно положение и са принуждавали лекари от общинското лечебно заведение да създадат подписка в отбрана на отстранения шеф преди съвещанието на Съвета, по време на което се взе решение Динев да бъде отхвърлен.

Сега въпросът е дали ще бъде позволено Динев, който даже не е ходил на работа в общинското лечебно заведение, да бъде върнат на поста макар безспорните доказателства уличаващи го в спор на ползи.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР