Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев ще

...
Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев ще
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК ще бъде изслушан в здравната комисия

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев ще бъде изслушан от депутатите в парламентарната здравна комисия по отношение на задълженията на фонда към непознати здравни каси. Заради насъбраните отговорности от 271 млн. лв. към европейски каси Плочев настоя с писмо до депутатите да бъде направена актуализация на бюджета на НЗОК със 140 млн. лв., единствено два месеца откакто беше гласуван от Народното събрание.

Заради поисканата смяна в бюджетите на страната и на касата зад тила му и в нарушаване на всички процедури, без да има съображение за това, в петък здравният министър Кирил Ананиев изиска оставката на Плочев, който на собствен ред отхвърли да се отдръпна и се разгласи за жертва на напън.

Преди ден след съвещание на парламентарната група на ГЕРБ ръководителят й Цветан Цветанов съобщи, че депутатите от ГЕРБ не са тези, които би трябвало да желаят оставки и ще се вслушат в мнението на Надзорния съвет на НЗОК.

Самият Плочев твърди, че не е направил нищо неправилно и единствено е желал да осведоми Народното събрание, с цел да бъде позволен казусът с задълженията, с цел да не се отрази това на лекуването на български жители в чужбина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР