Управителят на консервна фабрика в Монтанско бе осъден на 9

...
Управителят на консервна фабрика в Монтанско бе осъден на 9
Коментари Харесай

Кипърец върти бизнес в Монтанско, като експлоатира детски труд

Управителят на консервна фабрика в Монтанско бе наказан на 9 месеца пробация, научи организация BulNews. Причината шефът на „ Калия “ ООД да попадне под ударите на закона е, че наел на работа 15 деца.
От документите по делото излиза наяве, че шеф на фабриката за консервиране и преправяне на плодове и зеленчуци е 50-годишният А.К., който е родом от град Лимасол, Кипър. Той е осъждан и преди за други свои прегрешения. Кипърецът е измамен под наказателна отговорност, че за интервала от 19 до 23 август 2016 година е наел трима малолетни младежи и 12 деца, които не са били навършили 16 години във фабриката в село Бели мел.
При изненадваща инспекция на компанията инспекторите по труда незабавно открили грубото тъпчене на закона. За наемането на тримата младежи от компанията не били поискали позволение от Инспекцията по труда. Законът пък категорично не разрешава приемането на работа на лица, ненавършили 16 години.
Освен деветте месеца, в които ще би трябвало постоянно да се среща с пробационен чиновник и да се подписва, А.К. е наказан и да заплати 150 лв. разходи по делото. Определението на магистратите от районния съд в Монтана е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР