Управителният съвет на БФБаскетбол се събра за видео-конферентен разговор за

...
Управителният съвет на БФБаскетбол се събра за видео-конферентен разговор за
Коментари Харесай

БФБаскетбол одобри календара на А група за жени и прие 7 нови клуба

Управителният съвет на БФБаскетбол се събра за видео-конферентен диалог за финален път преди Общото заседание на федерацията на следващия ден. Всички клубове, членове на федерацията, ще би трябвало да се съберат на постоянно отчетно Общо заседание на следващия ден, в 9:00 часа в зала "Триадица ".

По т. 1 от Дневния ред УС единомислещо одобри календара на А група, дами. Първенството стартира на 10 октомври, като са планувани 4 кръга през октомври, 3 през ноември, 4 през декември, в това число на 22 декември. Първият стадий приключва на 16 януари.

След изиграване на Първия стадий съгласно класирането тимовете се разделят на първа тройка и втора четворка. Играе се втори стадий на разменено посещение за първата тройка (по четири пъти) и втората четворка (по два пъти) като не се зачитат резултатите от първия стадий. Жребий за Купа България за дами ще се тегли след изиграването на първия стадий на шампионата.

След изиграването на втория стадий следват плейофи за тимовете от първата тройка и първия от втората четворка както следва: полуфинали - 2 от 3, а финалът за първо място - в 3 от 5 мача. УС реши единомислещо да предложи Иван Ценов за водещ на Общото заседание. Утвърден беше годишен финансов доклад за 2019 година, а също и план за бюджет на БФБаскетбол за 2021 година, които да бъдат препоръчани за гласоподаване на Оценка за съвместимост. УС одобри единомислещо работни документи за Оценка за съвместимост.

Предложено бе условията в Устава на БФБаскетбол, на които би трябвало да дават отговор членовете на УС, да не бъдат гласувани на Оценка за съвместимост на следващия ден, а да бъдат дискутирани на по-широка основа, с цел да се подсигурява посланичество на всички равнища на баскетбола. Приети единомислещо бяха и седем нови клуба: БК "Росица-Павликени " град Павликени, БК "Вихрен (Сандански), БК "Локомотив 2020 Варна ", БК "Микс София ", БК Правец, БК Шабла (Варна) и БК Енигма Фойерверк (София) БК Шабла беше признат под изискване до показване на контракт със спортна зала от района.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР