Управителният съвет на Българската федерация по плувни спортове взе единодушно

...
Управителният съвет на Българската федерация по плувни спортове взе единодушно
Коментари Харесай

Федерацията по плувни спортове спря правата на Антъни Иванов за три години

Управителният съвет на Българската федерация по плувни спортове взе единомислещо решение за прекъсване на спортните права на състезателя на ПСК “Черно море ” Варна Антъни Иванов за период от три години, заяви.  Наложена му е и парична санкция в размер на 2000 лева .

Причина за глобата са серия медийни изяви на Иванов, в които, посредством " погрешни изказвания, клюки, внушения и обиди той уронва престижа както на Българската федерация по плувни спортове, обособени състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, по този начин и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопингов център ", споделят от Федерация.

" Решението на УС е взето и в спазване на Етичния кодекс на Българската федерация по плувни спортове, в който е заложено, че лицата, свързани с плувните спортове, са длъжни да имат държание, съобразено с общоприетите правила на честност, преданост и отговорност. Те би трябвало да почитат разпоредбите, достолепието и полезностите на всеки човек. Недопустимо от състезателите е потреблението на нецензурни изрази, отправяне на обиди и клюки, в т. ч. и в средствата за всеобща информация, обществените мрежи и други информационни и осведомителни технологии ", написа още в решението на Българската федерация по плувни спортове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР