Управителният съвет на Българска федерация по плувни спортове (БФПС) спря

...
Управителният съвет на Българска федерация по плувни спортове (БФПС) спря
Коментари Харесай

Федерацията по плувни спортове спря правата на Антъни Иванов за 3 г.

 Efbet2023 Horizontal
Управителният съвет на Българска федерация по плувни спортове (БФПС) спря спортните права на Антъни Иванов за период от три години. Наложена му е и парична санкция в размер на 2000 лева

Причина за глобата са серия медийни изяви на Иванов, в които " посредством изказвания, клюки, внушения и обиди той уронва престижа както на федерацията, обособени състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, по този начин и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговата централа ".

Ето и цялото известие на БФПС:

    " В продължение на месеци УС на БФПС резервира неутралитет по започнатата от Антъни Иванов офанзива против българското плуване, българските плувци, ММС и БОК. Неверните изказвания, обиди и клюки, които Иванов изрича пред българските медии и публика, бяха подадени от негова страна и до интернационалните уеб сайтове, ангажирани с отразяването на плувните спортове.

    УС на БФПС се срещна с всички предоставени изказвания на Антъни Иванов и установи, че Иванов съзнателно цели дискредитиране на управлението на федерацията, на българското плуване като цяло и на елитни български състезатели. Ръководният орган на федерацията смята за неприемливи и целящи очерняне изказванията на състезателя на ПСК “Черно море ” Варна, че международният рекордьор на 400 м св. жанр за юноши Петър Мицин е постигнал своите резултати през 2023 година посредством потреблението на вещества, които попадат в забранителния лист на Световната антидопингова организация. За тези свои изказвания Иванов не дава никакви доказателства. 

    Решението на УС е взето и в спазване на Етичния кодекс на БФПС, в който е заложено, че лицата, свързани с плувните спортове, са длъжни да имат държание, съобразено с общоприетите правила на честност, преданост и отговорност. Същите би трябвало да почитат разпоредбите, достолепието и полезностите на всеки човек, като неприемливо от състезателите е потреблението на нецензурни изрази, отправяне на обиди и клюки, в т. ч. и в средствата за всеобща информация, обществените мрежи и други информационни и осведомителни технологии. "
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР