Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове (БФПС) взе единодушно

...
Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове (БФПС) взе единодушно
Коментари Харесай

Официално! След „господин олигофрен“: Изхвърлиха Антъни Иванов от плуването за 3г.

Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове (БФПС) взе единомислещо решение за прекъсване на спортните права на състезателя на ПСК “Черно море ” Варна за период от три години и му постанова парична санкция в размер на 2000 лева Причина за глобата са серия медиини изяви на Иванов, в които посредством погрешни изказвания, клюки, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, обособени състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, по този начин и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговия център.
Това оповестиха в публично мнение по тематиката от Българската федерация по плувни спортове.
„ В продължение на месеци УС на БФПС резервира неутралитет по започнатата от Антъни Иванов офанзива против българското плуване, българските плувци, ММС и БОК. Неверните изказвания, обиди и клюки, които Иванов изрича пред българските медии и публика, бяха подадени от негова страна и до интернационалните уеб сайтове, ангажирани с отразяването на плувните спортове.
УС на БФПС се срещна с всички предоставени изказвания на Антъни Иванов и установи, че Иванов съзнателно цели дискредитиране на управлението на федерацията, на българското плуване като цяло и на елитни български състезатели. Ръководният орган на федерацията смята за неприемливи и целящи очерняне изказванията на състезателя на ПСК “Черно море ” Варна, че международният рекордьор на 400 м св. жанр за юноши Петър Мицин е постигнал своите резултати през 2023 година посредством потреблението на вещества, които попадат в забранителния лист на Световната антидопингова организация. За тези свои изказвания Иванов не дава никакви доказателства.
Решението на УС е взето и в спазване на Етичния кодекс на БФПС, в който е заложено, че лицата, свързани с плувните спортове, са длъжни да имат държание, съобразено с общоприетите правила на честност, преданост и отговорност. Същите би трябвало да почитат разпоредбите, достолепието и полезностите на всеки човек, като неприемливо от състезателите е потреблението на нецензурни изрази, отправяне на обиди и клюки, в т. ч. и в средствата за всеобща информация, обществените мрежи и други информационни и осведомителни технологии “, се споделя още в мнението на плувната федерация.
Скандалите и словесните войни сред управлението на федерацията и Антъни Иванов ескалираха до прекаленост седмица по-рано.
На конференция във връзка неповторимите триумфи на Петър Мицин, за жалост, бе изстреляна имитация, която провокира следващ скандал в българското плуване.
Председателят на федерацията Георги Аврамчев, разбираемо, се наложи да дава отговор на въпрос по отношение на офанзивите на национала Антъни Иванов през тази година.
На 5 юли поради уронване на влиятелна на централата бе сезирана нейната дисциплинарна комисия. До момента тя не се е произнесла.
Иванов получи наказване за 2 година поради 3 разминавания на местонахождението при неочаквани допинг инспекции. Санкцията първо бе обжалвана в Спортния трибунал в Лозана, а след потвърждаването ѝ от него сега с тъжба се занимава швейцарски федерален съд в Швейцария.
По разнообразни параграфи Антъни нападна федерацията, а неотдавна загатна, че мощните резултати на Петър Мицин може да се дължат на приложимост на неразрешени субстанции.
“Мицин е минал 20 допинг инспекции и всички са негативни. За да се ратифицира международният връх за юноши, първо би трябвало да излезе допинг тестът. Състезателите одобряват единствено витамини. Антъни прекали – приказва против съотборниците си, против някогашния си треньор Вакареев. На крива ракета Космосът ѝ пречи ”, разяснява Аврамчев.
Реакцията на Антъни бе мигновена посредством видео във фейсбук:
„ Прочетох, че Аврамчев споделил, че без трите момчета, с които бях щафета, нямало да съм влезнал в програмата за финансиране тази година. Аз не съм в нея за тази година, предходната година пристигнах на международно състезание, макар наказването, поради тези три момчета, с цел да създадем история. Така че да ми каже, че съм влезнал в програмата за финансиране и без тях нямало да мога да вляза, ами и те без мен нямаше да могат да влязат на финала на тази щафета.
Защо приказваш нелепости, всеки е подвластен от всеки, един да липсва – отпътува цялата щафета. Говориш нелепости и си проветряваш устата, господин Олиг*френ! Разбираш ли? Ти доста добре знаеш кой си, доста добре знаеш какъв брой си откраднал, доста добре знаеш, че носиш часовник за 100 бона, брат. И ми се разхождаш по басейна и ми се правиш на баровец, с откраднати пари, смешно е.
И най-после да ми обясняваш, че съм влезнал във финансиране в случай, че не съм взел една стотинка през цялата 2023 година, макар че влязохме на край на Световно. И това вие сте го употребявали, с цел да вземете повече пари. Така че, айде, апелирам ти се, ш*бай се откъм гърба, брат, тъй като към този момент ми омръзна! За мен ти към този момент не си господин, ти си един олигофрен! Аз ще се върна, ще забележим на коя крива ракета кой космос пречи, и дали в действителност ти не си кривата ракета “, изстреля Антъни Иванов към Аврамчев.
Седмица по-късно плувната федерация спря правата му за 3 г
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР