Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове (БФПС) е взел

...
Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове (БФПС) е взел
Коментари Харесай

Българската федерация по плувни спортове спря състезателните права на Антъни Иванов за срок от три години

Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове (БФПС) е взел единомислещо решение за прекъсване на спортните права на състезателя на ПСК “Черно море ” Варна Антъни Иванов за период от три години. Също по този начин от централа му постановат парична санкция в размер на 2000 лева

Ето и мнението на БФПС:

Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове (БФПС) взе единомислещо решение за прекъсване на спортните права на състезателя на ПСК “Черно море ” Варна Антъни Иванов за период от три години и му постанова парична санкция в размер на 2000 лева Причина за глобата са серия медиини изяви на Иванов, в които посредством погрешни изказвания, клюки, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, обособени състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, по този начин и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговия център.

В продължение на месеци УС на БФПС резервира неутралитет по започнатата от Антъни Иванов офанзива против българското плуване, българските плувци, ММС и БОК. Неверните изказвания, обиди и клюки, които Иванов изрича пред българските медии и публика, бяха подадени от негова страна и до интернационалните уеб сайтове, ангажирани с отразяването на плувните спортове.

УС на БФПС се срещна с всички предоставени изказвания на Антъни Иванов и установи, че Иванов съзнателно цели дискредитиране на управлението на федерацията, на българското плуване като цяло и на елитни български състезатели. Ръководният орган на федерацията смята за неприемливи и целящи очерняне изказванията на състезателя на ПСК “Черно море ” Варна, че международният рекордьор на 400 м св. жанр за юноши Петър Мицин е постигнал своите резултати през 2023 година посредством потреблението на вещества, които попадат в забранителния лист на Световната антидопингова организация. За тези свои изказвания Иванов не дава никакви доказателства.

Решението на УС е взето и в спазване на Етичния кодекс на БФПС, в който е заложено, че лицата, свързани с плувните спортове, са длъжни да имат държание, съобразено с общоприетите правила на честност, преданост и отговорност. Същите би трябвало да почитат разпоредбите, достолепието и полезностите на всеки човек, като неприемливо от състезателите е потреблението на нецензурни изрази, отправяне на обиди и клюки, в т. ч. и в средствата за всеобща информация, обществените мрежи и други информационни и осведомителни технологии. "





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР