Упражненията за разгъване на краката, вдигането на тежести и много

...
Упражненията за разгъване на краката, вдигането на тежести и много
Коментари Харесай

Хирург каза кои упражнения са опасни за възрастни хора

Упражненията за разгръщане на краката, повдигането на тежести и доста други спортни действия вредят на здравето на възрастните хора, предизвести неврохирургът, пластичният хирург Иля Алмазов. Той изброи кои са рисковите извършения, които хората над 50-60 години би трябвало да откажат.
„ Нашето тяло се трансформира с придвижване на възрастта и е обикновено да усещаме промени в мускулната мощ, костната компактност и гъвкавостта “, споделя Алмазов.  
С възрастта скоростта на възобновяване след контузии се трансформира. Следователно хората на възраст би трябвало рационално да поправят размера и сложността на тренировките, както и да отхвърлят да извършват избрани типове извършения.

Машина за удължение на краката
Упражнението включва опъване на краката нагоре и на открито със противодействие пред глезените в седнало състояние. Помага за подсилване на бедрените мускули, наречени квадрицепси. За хората над 50 обаче такива тренировки основават излишно натоварване в региона на пателата, причинявайки доста изхабяване, предизвести той.

Набирания зад врата
Издърпването на щангата зад главата ви, с цел да работите с гърба и бицепсите, натоварва доста предната част на раменете, което може да докара до пострадване. По-добре е набиранията да се вършат пред врата, а не зад него, поучава хирургът.

Преси
Хирургът предизвести, че това упражнение за раменете, по време на което се подвигат тежести над главата, може да натовари доста раменете и ротаторните маншети. Травмите на ротаторния маншон са постоянно срещани при хора над 50-годишна възраст, тъй че това натоварване е добре да се заобикаля.

Вдигане на тежести
Вдигането на тежести е превъзходен метод за създаване на мускулна мощ, само че хората в зрелост би трябвало да бъдат деликатни. Упражнението е по-добре да се извършва с дребен товар, с който да вършиме 10-12 повторения без напрежение, поучава Алмазов.
Хирургът прикани да се вършат по-безопасни извършения. Той означи, че ходенето ще бъде потребно.
„ Разходката всеки ден е превъзходен метод за извършения след 50. Ходенето кара сърцето да бие по-бързо и оказва помощ за построяването на устойчивост и мощ “, споделя той.
Велоергометърът и елиптичният тренажор са чудесни за хора над 50 години, споделя Алмазов. Те елементарно засягат ставите, интензивността на тренировката може да се усилва последователно. Той също по този начин посъветва да вършиме водна аеробика или просто да плувате в басейна.  
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР