Университетска преподавателка от НВУ Васил Левски във Велико Търново излови

...
Университетска преподавателка от НВУ Васил Левски във Велико Търново излови
Коментари Харесай

Доктор на икономическите науки от Индонезия е превел дословно книга на български учен и я пуснал за печат със своето име

Университетска преподавателка от НВУ " Васил Левски " във Велико Търново " излови " в плагиатство собствен сътрудник от Индонезия. Доктор на икономическите науки е превел буквално на индонезийски нейна книга и я е дал за печатане.

Доцент, лекар на науките Елица Петрова е учител в катедра " Логистика на сигурността ". Разбира, че един от научните ѝ писания е лишен инцидентно през системата " Google просвета ", в която е записана.

" Аз отворих материала, тъй като нормално това, което върша, е да благодаря на хората, които са ме цитирали ", сподели доцент Петрова. 

Тя е шокирана - трудът ѝ се продава под авторството на учител от Университета за развиване " Панча Буди " в Индонезия.

" Беше непосредствено превеждане, от британски на индонезийски, на моята книга " Генезис на стратегическия мениджмънт " - 149 страници.

Виждали сме през годините изречение-две, абзац, два, три, лист. Но това беше много огромно ", акцентира тя. 
Веднага уведомила министерството на науката в Индонезия, университета и издателството. Макар че не очаквала отговор, той пристигнал с опрощение първо от ректора.

" Точно след три дни такова извинително писмо се появи и от самия сътрудник, който даже пожела да бъда негов наставник. Това беше прелестно развиване на нещата, тъй като в действителност по този начин би трябвало да се случат по естествения метод. Това би трябвало да става в света. Когато си сбъркал, да имаш доблестта да поискаш опрощение и това да бъде всичко ", на мнение е доцент Петрова. 

Въпреки неприятната преживелица преподавателката не храни неприятни усеща към индонезийските си сътрудници.
" Цялата тази неточност от негова страна може би е подбудена от бързане, от неведение къде да се разгласяват нещата. Аз не го омаловажава несъмнено, само че това е правилното държание ", добави тя.

Доц. Елица Петрова е предоставила на Висшето учебно заведение нейни писания в електронен вид и дала обещание да спомага с контакти в научните среди на Европа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР