Университетска многопрофилна болница за активно лечение Пловдив“ получи от Българската

...
Университетска многопрофилна болница за активно лечение Пловдив“ получи от Българската
Коментари Харесай




Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пловдив“ получи от „Българскат

Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Пловдив “ получи от „ Българската Коледа “ утразвуков уред за диагностика в детска възраст и неонатология.  Директорът на лечебното заведение лекар Аргир Аргиров акцентира, че той е витално нужен за работата на Отделението по неонатология, защото с него се наблюдава положението на деца, които имат проблеми с нервната система.

Първо желая да благодаря на „ Българската Коледа “, че имахме опция и тази година нашата болница да се включи в раздаването на тези придобивки. Нашата болница получи ехографски уред за отделението по неонатология, който е на стойност към 55 000 лв.. Той подкрепя активността в самото поделение, когато има потребност да се гледат деца с проблеми в нервната система. Тази инсталация е безусловно нужна за вярната, точна и навременно сложена диагноза, в случай че има подозрения и съмнения за някаква особеност в мозъчна активност, с цел да може по най-бързия метод да се вземат съответни ограничения.Това е един голям жест, с който се подкрепят лечебните заведения с витално значима за тях инсталация и техника, безапелационен е лекар Аргиров.
Дарението от „ Българската Коледа “ идва тъкмо в точния момент, защото то заменя амортизирания уред, с който до този миг е работила отделението по неонатология, изясни лекар Аргир Аргиров.

Решението да аплайваме за този уред беше взето, защото наличния е много стар и е със занижени индикатори. Безкрайно сме признателни на „ Българската Коледа “ и на всички донори за предоставения нов уред. Колегите от Отделението по неонатология ще преценят кои деца ще бъдат преглеждани посредством него, изясни шефът на университетската болница, който посочи, че през в отделението годишно се раждат към 1500 деца.

От управлението на лечебното заведение са безапелационни, че болничното заведение ще кандидатства с план и идната година.

Твърдо сме решили да аплайваме, тъй като освен отделението по неонатология, само че и детското поделение има потребност от възобновяване на апаратурата, акцентира лекар Аргиров.

Той е уверен, че „ Българската Коледа “ е една самодейност, която е нужна освен за лечебните заведения, само че и за цялото общество.

„ Българската Коледа “ изиграва и друга позитивна роля, а точно – възпитава хората към добрина, да се разсъни тяхното възприятие за помощ и съчувствие, безапелационен е той. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР