Европейският съд ще се произнесе на 10 декември дали процесът

...
Европейският съд ще се произнесе на 10 декември дали процесът
Коментари Харесай


Европейският съд ще се произнесе на 10 декември дали процесът по излизането на Великобритания е

Европейският съд ще се произнесе на 10 декември дали процесът по излизането на Англия е обратим. От институцията оповестиха това, до момента в който в Народното събрание в Лондон не престават полемиките към препоръчаното от премиера Тереза Мей съглашение за Брекзит. Мей е изправена пред вероятността да не събере нужното болшинство за приемане на съглашението. Днес министър председателят съобщи, че има риск Брекзит да не се състои, само че персонално тя е срещу нов референдум по въпроса. 

По-рано Демократичната юнионистка партия – северноирландската политическа групировка, която обезпечава болшинството на държавното управление на премиера реакционер Тереза Мей в английския парламент – ще поддържа кабинета при гласоподаване на избор на доверие, ако Народното събрание отхвърли съглашението за Брекзит. Това съобщи Ройтерс, като се базира на група евроскептични депутати. След среща със заместник-лидера на партията Найджъл Додс, депутатът реакционер Джейкъб Рийс-Мог е добавил, че има късмет тази поддръжка да бъде изгубена и да има избори, в случай че съглашението бъде прокарано.

Демократичната юнионистка партия е недоволна, че в съглашението за Брекзит е планувана опцията Северна Ирландия да резервира по-тесни връзки с Европейския съюз от останалата част от Обединеното кралство, в случай че не бъде открит различен метод да се избегне твърда граница с Република Ирландия. От групировката се притесняват, че това може да докара до фактическо отделяне на Северна Ирландия от Англия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР