Университетът в Кеймбридж ще започне клинични тестове на собствената си

...
Университетът в Кеймбридж ще започне клинични тестове на собствената си
Коментари Харесай

Кеймбридж тества безиглена ваксина срещу COVID-19

Университетът в Кеймбридж ще стартира клинични проби на личната си разработка на ваксина против COVID-19 тази есен, откакто получи финансиране на стойност 1.9 млн. паунда от английското държавно управление.

Учените, създали формулата, разясниха, че техният метод може да помогне да се избегнат неподходящите резултати на имунния отговор, съобщи „ Ройтерс “. „ Търсим пробойна в отбраната му, основни детайли от структурата на вируса, които можем да използваме тъй че да насочва имунния отговор в вярната посока “, разяснява Джонатан Хийни, началник на лабораторията за зоонотични вируси към образователното заведение. „ В последна сметка се стремим да създадем ваксина, която освен ще защищити от SARS-CoV-2, само че и от други свързани коронавируси, които могат да се трансферират от животни към хора “, добави още той.

Ваксината DIOS-CoVax2 на Кеймбридж е основана на ДНК и е способна да препрограмира имунната система на организма по този начин, че да създава антитела. Предимствата ѝ пред останалите са, че не би трябвало да се съхранява при ниски температури и може да се приема без игли от пациентите – два фактора, които евентуално ще улеснят разпространяването. До момента методът се потвърждава като сполучлив и безвреден за здравето.

Към днешна дата най-малко 30 от разработваните медикаменти против новия ковид са достигнали до етапа на тестване върху пациенти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР