Университетът по хранителни технологии възстановява присъствените занятия в изпълнение на

...
Университетът по хранителни технологии възстановява присъствените занятия в изпълнение на
Коментари Харесай

УХТ връща студентите си присъствено на етапи

Университетът по хранителни технологии възвръща присъствените занятия в осъществяване на заповедта на министъра на опазването на здравето, издадена на 15 февруари 2022 година

Ръководството на университета приветства основаната нормативна опция за присъствено образование без наложително съществуване на сертифициращ документ. При обстановката в страната това условие в предходната заповед на министъра на опазването на здравето правеше нереалистично организирането на присъствен образователен развой.

От 28 февруари първи в образователните зали се връщат студентите от 4-ти курс поради спецификата на тяхното образование - 10-седмичен учебен срок и иден преддипломен стаж, уточни зам.-ректорът по образователна активност и научен състав доцент доктор Христо Спасов. На тях ще бъдат обезпечени 60% присъствени занятия – лекции и извършения. Считаме, че студентите в последния курс на бакалавърската степен имат в най-голяма степен потребност от присъствените занятия, разяснява той.

В взаимозависимост от развиването на епидемиологичната конюнктура поетапно присъствено ще започват образованието и на студентите от останалите курсове. На този стадий управлението на университета планува след 20 март да се върнат 3-ти курс, а при започване на април – и от останалите два курса.

Ще се съблюдава наложителното условие за носене на защитна маска от студентите и преподавателите, както и постоянно проветряване на всеки час и стерилизация на пространствата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР