Университетът на Калифорния се съгласи да плати 250 милиона долара

...
Университетът на Калифорния се съгласи да плати 250 милиона долара
Коментари Харесай

Университет плаща $250 млн. заради извратен гинеколог

Университетът на Калифорния се съгласи да заплати 250 милиона $ на 200 дами, които упрекнаха гинеколога Джеймс Хийпс в полово посягане, оповестява Военновъздушни сили. Жертвите упрекват университета, че е опитвал да прикрие с години дейностите му.

Джеймс Хийпс работи в образователното заведение сред 1983 и 2017 година. През годините се появяват доста недоволства против него от разнообразни пациентки.

До 2017 университетът не подхваща никакво следствие против него. Според юристите му, по едно време той е бил най-скъпо платения експерт в тази област в Калифорния.

През 2019 му е лишен лиценза да упражнява лекарската специалност. Срещу Джеймс Хийпс има 21 заведени каузи за полово посягане и за всички тях той пледира „ отговорен “.

„ Поведението на Хиойпс опонира на правилата и полезностите на университета ни “, сподели в своя известие образователното заведение.

Една от жертвите – Кара Кагл, която сполучливо е преборила рак на гърдата, сподели за „ Лос Анджелис Таймс “: „ След 8 дълги години аз получих някакво удостоверение за ужасното нещо, което ме сполетя – сърцето ми се къса за всички тези дами, които не са били пощадени след моето недоволство. И всичко това – тъй като университетът отхвърли да предприеме дейности. “

Споразумението за 250 милиона $ не включва различен иск заведен от 300 дами. Една от жертвите на Хийпс споделя, че той е „ ошлайфан див звяр, който прикрива половите си похищения под формата на медицински прегледи “.

Жертвите му са дами, които са имали онкологични проблеми. „ Хищникът “ Хийпс е бил и изтъкнат онколог.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР