Университет Проф. д-р Асен Златаров“ и Община Бургас, с активното

...
Университет Проф. д-р Асен Златаров“ и Община Бургас, с активното
Коментари Харесай

В Бургас може да се разходите виртуално в праисторически времена и в Амазонската джунгла

Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ и Община Бургас, с дейното подпомагане на американската корпорация " ЕОН Реалити “, сътвориха демонстрационен и обучителен център за виртуална и добавена действителност. Центърът е ситуиран в постройката на Конгресния център на Морска гара - Бургас.

Проектът е осъществен да въодушевява бургаските възпитаници, студенти и техните преподаватели да употребяват новаторските технологии в областта на образованието. Така действително се подкрепя и бизнеса в намирането на реформаторски подходи.

Центърът " Virteon Burgas “ разполага с най-съвременната техника за виртуална и добавена действителност, предлагаща проява на 3D обекти и 360-градусови панорами. Чрез нея посетителите могат да " отидат “ на виртуална разходка в праисторическите времена, да се " гмурнат “ в дълбините на морското дъно, или да вземат участие във вълнуваща  " експедиция “ в Амазонската джунгла. 3D уроците, от своя страна, могат да послужат на учениците и студентите в техните уроците по биология, химия, физика, природа и обществото и други

Центърът афишира ден на отворените порти за жителите и гостите на града всеки четвъртък от 10:00 до 17:00 часа, обещавайки незабравимо виртуално преживяване на тези, които изберат да го посетят. Демонстрациите не са обвързани с такси.

Молим да заявите своето предпочитание да посетите " Virteon Burgas “ на следния телефонен номер: 087 60 63 515 или на имейл: [email protected]
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР