United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в

...
United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в
Коментари Харесай

Придобиването на Булсатком от Vivacom е вече официално

United Group, водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, завърши сполучливо договорката по придобиването на Булсатком – снабдител на сателитна телевизия и интернет за семействата и бизнеса в България, оповестиха публично от компанията.

Придобиването е част от дълготрайната тактика на United Group за разширение и подсилване на пазарното наличие в района и стимулиране на бъдещите нововъведения в за едно цифрово и обвързвано общество.

Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на United Group: " Щастливи сме от завършването на придобиването на Булсатком. Тази стъпка ще ни разреши да подтикваме по-нататъшния напредък на този значим пазар и ще разреши ускорение на нововъведенията в района. Това придобиване добавя нашето портфолио и има ясни изгоди за актуалните и бъдещи клиенти в България. "

Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom и Булсатком: " Успешното привършване на придобиването на Булсатком е добра вест за потребителите на мощно фрагментирания пазар в този бранш в България. Това ще ни даде опция да подобрим доста качеството на телевизионната им услуга за, като им предложим повече HD канали и достъп до над 30 000 заглавия във видеотеката на EON – водещата телевизионна платформа в Югоизточна Европа. Също по този начин ще повишим доста и качеството на предлаганата им интернет услуга. “

United Group стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на Vivacom. Оттогава групата предприе редица обилни стъпки, с цел да ускори своето наличие и да подтиква нововъведенията на пазара. Сред достиженията на United Group са създаването на най-голямата 5G мрежа в страната и стартирането на първата 10GIGA оптична мрежа. United Group даде на българските консуматори и първите 5G неограничени тарифни проекти и достъп до телевизионната платформа EON, притежател на голям брой награди.

За United Group: Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива активност в осем страни и има близо 16 милиона консуматори и 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group обезпечава най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които дава на клиентите. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании.

От юли 2020 година Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР