United Cup, група АГърция – Белгия 3-0Мария Сакари – Елиз

...
United Cup, група АГърция – Белгия 3-0Мария Сакари – Елиз
Коментари Харесай

Мария Сакари изведе Гърция до финала в Пърт


United Cup, група А

Гърция – Белгия 3-0

Мария Сакари – Елиз Мертенс 6-1, 7-5

Отборът на Гърция продължава мощното си показване на United Cup. Мария Сакари победи ЕлизМертенс в първия мач от днешната стратегия в Пърт, като по този метод „ елините “ натрупаха преднина пт 3-0 против Белгия и си подсигуряваха първото място в група A. Следващият конкурент на гръцкия отбор ще бъде Франция или Хърватия, където досега резултатът е 2-0 в интерес на хърватите.

Във втория мач за деня Стефанос Сакеларидис ще получи късмет за изява против Зизу Бергс.

Сакари инкасира пробив още в първия гейм, откакто не реши добре прехвърлящ удар на Мертенс, който откри очертанията на корта. От този миг нататък обаче гъркинята доминираше напълно до края на сета. Два следващи форхенда в навън на Мертенс помогнаха на международната №6 незабавно да върне брейка, като Сакари завоюва 20 от идващите 26 точки и по този метод се наложи изрично с 6-1.

Вторият сет стартира доста оспорвано, като Сакари първа съумя да затвърди пробива си и поведе с 3-1. Гъркинята можеше да се откъсне още в резултата, само че пропусна брейкпойнт в петия гейм. Тази неточност бе на път да ѝ коства скъпо, ръй като Мертенс съумя да върне пробива и да реализира цялостен поврат за 5-4. След това обаче Сакари се завърна като преобразена на корта и даде единствено една точка в идващите три гейма, триумфирайки с 6-1, 7-5 след 78 минути игра.

„ Изиграх доста стабилен мач. В началото бях нервна, тъй като знаех какъв брой значим е този дуел, само че все пак съумях да се показва на равнище, въпреки на моменти да трябваше да поставям доста старания. Много съм щастлива, че съумях да ни класирам за идната фаза “ – сподели след мача двукратната полуфиналистка от Големия шлем.

И петте аса в мача бяха дело на Сакари, като в това време тя не позволи нито една двойна неточност, до момента в който тези на Мертенс бяха четири. Гъркинята завоюва 79% от точките си на първи сервис (22/29) и осъществя шест от 11-те си благоприятни условия за пробив (55%), до момента в който нейната съперничка оползотвори и трите си брейкпойнта, само че това не бе задоволително.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР