Уникално видео показва масово нарушение на правилата за движение във

...
Уникално видео показва масово нарушение на правилата за движение във
Коментари Харесай

Шофьори масово нарушават правилата за движение във Варна ВИДЕО

Уникално видео демонстрира всеобщо нарушаване на разпоредбите за придвижване във Варна.

Ангел Желязков е снимал и инсталирал видео, което ясно демонстрира всеобщо нарушаване на разпоредбите в морската столица на България. В случая става въпрос за преминаването на жълт и червен сигнал на светофара. " Може би с концепцията, че " другите гледат/ще изчакат малко, какво толкоз ", написа Желязков в мрежата.

А нарушаването на разпоредбите за придвижване или нетърпението на някои водачи да потеглят преди зелен сигнал на светофара води до предпоставки за пътнотранспортно произшествие.

" В по-мрачно време може бързайки да минете на мрачно жълто да блъснете и пресичащ кръстовището човек ", добавя Желязков.

Ситуацията, която ще видите във видеото по-долу, постоянно се случва на доста кръстовища във Варна.

" Почти всякога до момента в който изчаквам за ляв завой, влязал като първа кола в кръстовището - би трябвало да изчакам хубаво да светне алено с цел да мина, тъй като светне ли жълто - насреща минават още трима и не ми дават късмет да изляза в точния момент от кръстовището. Ако им свирна - блещят се какво по дяволите желая ", написа Ангел.

Мъжът признава, че видеокадрите са предоставени на локалните органи на Министерство на вътрешните работи, само че се съмнява те да реагират.

" Едва ли ще създадат нещо, само че несъмнено има потребност от регулярни акции по повод съблюдаване на светлинната сигнализация по кръстовищата в града ", добавя Желязков.

" В края на видеото ще видите общия брой на нарушителите. За 20 минути...само ще кажа, че са повече от минутите. След всяка промяна на сигнала от зелено към жълто минаваше най-малко 1 " гений ", върхът беше 6 нарушителя едновременно... само че върхът е единствено за тези 20 минути... ами в случай че видеото бе правено привечер по време на час пик? Пазете се, пазете и близките и мислете малко на пътя. Никой не е по-голям от другия. Празници идват и дано ги посрещнем умерено и безаварийно! ", по този начин приключва обявата на Ангел.

Таня разяснява обявата, като поддържа мнението, че всеобщо във Варна се минава на жълто-червено, " само че пък потеглянето на зелено е като на позаспали ", написа тя и добавя: " В София забелязах противоположното, на жълто понижават скоростта и стопират, а потеглянето е на жълто, на зелено към този момент са в кръстовището. Манталитет ".

Вижте видеото тук:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР