Уникално предложение за любителите на българската кухня - две супер

...
Уникално предложение за любителите на българската кухня - две супер
Коментари Харесай

Печена агнешка плешка върху дроб сарма

Уникално предложение за феновете на българската кухня - две супер ястия в едно

Необходими Продукти

● агнешка плешка - 1.5 кг
● червен пипер - 1 с.л.
● черен пипер - 1 к.л.
● мащерка - 1 с.л. суха

За дроб сармата


● агнешки комплект - 1 бр.
● ориз - 200 г
● зелен лук - 3 връзки
● свеж чесън - 2 стръка
● лапад - 2 цялостни шепи
● гъби - 250 г
● джоджен
● девесил
● машерка
● черен пипер
● олио

Начин на подготвяне

Първо се стартира с приготвянето на дроб сармата. За задачата хубаво се измива агнешкият комплект и се поставя да се свари леко в подсолена вода. При варенето е належащо да се смени един път водата. Сварените дреболии се нарязват на дребни късчета и се поставят в тавата в която ще се пече агнешкото.

Пресният лук и чесън се измиват и нарязват на ситно. Лападът се почиства от жилките и също се накълцва. Гъбите се почистват и нарязват на приблизително огромни части. Оризът се измива и се прибавя към останалите артикули.

Идва ред да се нарежат и прибавят ароматните пресни подправки: джоджен и девесил. Мащерка не съумях да си намеря прясна, по тази причина използвах суха. Разбърква се всичко хубаво. Добавя се олио. Подправя се със сол и черен пипер. Налива се към половин литър вода.

Агнешката плешка се обтрива със сол, черен и червен пипер, суха мащерка и олио. След това плешката се слага върху дроб сармата.

Тавата се покрива с алуминиево фолио и се поставя да се пече в загрята на 200 градуса фурна. Малко преди подготвеност се маха фолиото, с цел да се запече месото и да получи прекрасен тен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР