Уникалният самолет на Владимир Путин за Деня на Страшният съд,

...
Уникалният самолет на Владимир Путин за Деня на Страшният съд,
Коментари Харесай

На 9 май Путин ще покаже самолета, от който ще дава заповеди при ядрен конфликт

Уникалният аероплан на Владимир Путин за " Деня на Страшният съд ", който ще му разреши да продължи да ръководи Русия по време на нуклеарна война , бе видян да лети над Москва през последните дни. Във видео, оповестено в обществените мрежи, се вижда по какъв начин Илюшин Ил-80 минава ниско над покрайнините на града на фона на напрежението, че президентът на Русия може да прибегне до атомно оръжие поради спора в Украйна.

Руските управляващи настояват, че самолетът ще бъде показан на тазгодишния церемониал за Деня на успеха в понеделник на Червения площад. В момента той взе участие в подготовките за парада. Гигантският аероплан от руската ера, който няма прозорци, с изключение на тези на пилотската кабина, и прочут като " Летящия Кремъл ", до момента не е виждан на честване на Деня на успеха - отбелязващ провалянето на Хитлер и края на Втората международна война - от 2010 година.

Повторната му поява е знак, че Путин желае да изпрати предупредително известие на Запада. Самолетът ще бъде ескортиран от два МиГ-29, до момента в който лети ниско над катедралата Свети Василий.

Демонстрирайки нуклеарната подготвеност на Русия, стратегическите ракетоносачи Ту-95МС и Ту-160 " Бял лебед " също ще бъдат част от шоуто. Ще бъдат показани и изтребителите от пето потомство Су-57 и далечните бомбардировачи Ту-22М3.

Руското министерство на защитата удостовери, че осем МиГ-29СМТ ще летят под формата на буквата " Z " в поддръжка на съветските военнослужещи, участващи в специфична военна интервенция в Украйна. Критиците считат, че знакът " Z " е сходен на свастиката в нацистка Германия.

Ил-80 Maxdome е планиран да служи като Кремъл в небето при положение на нуклеарна офанзива и може да се зарежда във въздуха. Путин ще може да ръководи Русия и да издава команди на своите военни за нуклеарни удари от въздушния команден пункт. Голямо " кану " за сателитни връзки седи на върха на фюзелажа му начело, с огромни антени в кърмата. В опашката на самолета има и лебедка за доста нискочестотна (VLF) антена. Хоризонталните стабилизатори също имат място за повече датчици или информационни антени.

Самолетът има два огромни електрически генераторни модула вътре в моторите си. Прибиращата се сонда за гориво е под пилотската кабина.

Този аероплан обаче би трябвало да бъде сменен с по-модерния Илюшин 96-400M, което ще разреши на съветския водач повече комфорт, до момента в който управлява войските и ракетите по време на нуклеарна злополука.

Първият от новите самолети за командване и ръководство е в развой на създаване, твърди източник от военно-промишления бранш, само че се счита, че към момента не е подготвен.

В един объркващ пропуск в сигурността един от четирите съществуващи самолета беше ограбен предходната година, до момента в който беше подложен на ремонт в съветския град Таганрог на Азовско море. Около 39 броя радиооборудване бяха откраднати след отваряне на товарния люк.

Оборудването съдържало благородни метали, като злато и платина, което се преглежда като вероятен претекст за кражбата. То тежи няколко кг.

36-годишният локален таксиметров водач Жора Хачунц бе арестуван, откакто го упрекнаха в кражбата, само че той твърди, че е бил натопен.

Руската журналистка Божена Ринска сподели: " Колко благо. Ръководството ще натисне аления бутон и ще пътува зад Урал със аероплан. А ние ще останем под радиоактивната пепел. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР