Уникални домати родно производство удариха в земята гръцките и турските,

...
Уникални домати родно производство удариха в земята гръцките и турските,
Коментари Харесай

Български домат-гигант помете гръцкия

Уникални домати родно произвеждане удариха в земята гръцките и турските, които заливат пазарите този сезон. Най-търсеният плод-зеленчук към този момент се намира за 3 лв. по тържищата в страната, а усетът му е превъзходен – благоуханен и апетитен. Тъкмо по тази причина, нашенци пътуват от столицата към провинцията и взимат на едро – по 10-15 кг от страхотния вид, с цел да си обезпечат качествена салата за най-малко десетина дни. 

Една от най-посещаваните тържища е тази в Петрич, където се оферират големите домати. Срещу 3 лв., хора от цяла България грабят  като топъл самун апетитните плодове, които са и задоволително твърди, а не меки и разкапани, с цел да могат да бъдат съхранявани няколко дни отвън хладилника.

„ Тия от чужбина въобще не могат да се мерят с нашите – тези имат усет на картон, а нашите са приятност за сетивата. ”, разясниха горди производители.

И в този момент, вносните домати – от Полша, Турция, Мароко, залели щандовете, вървят на безобразни цени. Почти на никое място, доматите не се оферират за под 4 лв. и най-масовата цена на вносния отпадък е 4,50. Срещу тези пари обаче не се предлага положително качество. Рядко, по някои борси, се намира апетитен червен домат за 3,50 лева, който, въпреки и с дребни плодчета, е апетитен и въпреки всичко има миризма на домат.

„ Забравихме усета на доматите, само че при всички случаи българските са доста по-сочни и приятни ”, безапелационни са опиталите продукцията на нашите производители.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР