Уникални аранчини, които не се пържат, а се пекат до

...
Уникални аранчини, които не се пържат, а се пекат до
Коментари Харесай

Оризови топчета с месна сърцевина

Уникални аранчини, които не се пържат, а се пекат до съвършенство - да ви е вкусно

Необходими Продукти

● ориз - 240 година
● телешки бульон - 1 кубче
● кайма - 200 - 220 г
● яйца - 3 бр.
● зелен лук - 3 бр. (само перцата, накълцани) или див лук
● чесън - 1 скилидка, огромна
● черен пипер - на усет
● червен пипер - 1 ч.л.на люспи
● магданоз - 2 - 3 с.л. раздробен
● сол - на усет
● галета - за овалване

Начин на подготвяне

Сварете ориза съгласно напътствията на производителя - при всеки тип и марка може да варира съотношението течност/ориз (във водата разтворете кубчето бульон, с цел да се овкуси). Оставете готовия ориз да се охлади.

Омесете каймата с черния пипер, аления пипер, половината зелен лук и половината магданоз. Чукнете едното яйце и сложете жълтъка при каймата, а белтъкът заделете за заварка на ориза. Останалите яйца ще са ни нужни за панировката.

От каймата направете топчета, малко по-малки от орех, и ги попарете за 6-7 минути във вряща на мощен огън вода. Извадете и оставете да се отцедят хубаво.

Изстиналият ориз объркайте с яйчения белтък, заделен по-рано, черен пипер, малко сол, настърганата скилидка чесън и останалите магданоз и зелен лук.

Взимайте от ориза в шепа и сплесквайте, като в средата поставяте месното кюфтенце и затваряте оформяйки топче. След всяко би трябвало да мокрите ръцете си, с цел да не лепне и да е елементарно оформянето!

Пригответе си към 300 година галета и двете яйца- разрушени и подсолени. Овалвайте първо в галета, след това в яйце и още веднъж в галета. Редът е значим, тъй като в случай че топите първо в яйце топчетата, ще се разпадат елементарно, заради текстурата, която им придава оризът.

Готовите кюфтенца/крокети подреждайте върху хартия за печене и поставете в загрята на 200 градуса фурна до прелестен златист тен - към 20 минути. Щом видите, че са почнали да порозовяват, извадете незабавно, защото някои може да се напукат леко и оризът да тръгне да излиза, което не е съдбовно, само че ще скапе типа им.

Поднесете топли или на стайна температура в компания със сос по желание - доматено-босилеков, сос от сирена, чеснов сос.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР