Уникална сватба сред Панагюрското съкровище - първата венчавка в залата

...
Уникална сватба сред Панагюрското съкровище - първата венчавка в залата
Коментари Харесай

Уникална сватба - първата сред Панагюрското съкровище

Уникална женитба измежду Панагюрското богатство - първата венчавка в залата трезор в Историческия музей - Панагюрище е реалност.

В събота младоженците Диана Иванова и Георги Тренков си споделиха "Да " в залата трезор в музея, която един път в годината приютява оригиналите на 9-те златни съда. А за сватбата им се разчу бързо.

Диана от София и Георги от Пазарджик избират музея откакто посетили неповторимата зала и към този момент решили на 100%, че желаят да е там.

"Избрахме си Панагюрище,

тъй като хората реагираха сърдечно и бързо, тъй че след първата ни среща бяхме спокойни за мястото ", показа пред Vesti.bg Диана.

Така двамата влюбени споделят щастливия ден с гостите си посред златните копия, направени от специалисти от НИМ.

По думите й всичко по организацията на сватбата в музея било ария, тъй като "когато контактуваш с хора, които си влагат сърцето в работата, всичко е елементарно ".

"А всички от Панагюрище ни демонстрираха какви сърца имат. Съкровището заслужава да е в този град, тъй като жителите му са богатство. А и ние намерихме нашето, тъй че няма по-голямо благополучие ", безапелационна е щастливата младоженка.



Директорът на музея доцент доктор Атанас Шопов уточни, че в музея постоянно има изнесени венчални церемонии, само че тази женитба била първата в залата трезор. В момента там се намира копието на неповторимото Панагюрско златно богатство.

Уникалният трезор е с бронирани цилиндрични витрини и посреща всяка година оригинала на съкровището нормално през юни.

Наемането на музейните пространства коствало 100 лева, а решение за това взима общинският съвет. Директорът обаче е благополучен, че музеят е сцена на толкоз обич.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР