Уникална картина, рисувана с въглен от 17-годишната художничка с български

...
Уникална картина, рисувана с въглен от 17-годишната художничка с български
Коментари Харесай

Картина на 17 г. българка ще краси стените на Конгреса в САЩ

Уникална картина, рисувана с въглен от 17-годишната художничка с български генезис Валентина Асенов, ще бъде изложена в Конгреса в Съединени американски щати. Тя ще краси постройката на Капитолия за цяла година, а самата надарена ученичка е поканена на формален банкет в столицата Вашингтон.

Вратите за реализация за момичето се отварят, откакто преди броени дни завоюва първо място в конкурс за изкуство. Вторият областен конкурс за изкуство на Конгреса се организира в цялата страна по райони. Предназначен е за възпитаници от гимназиалния курс. Победителите се избират по райони и единствено първите места от всеки щат са поканени на банкет в Капитолия с конгресмена на съответния район, описа за „ Болярски вести “ Детелина Стойкова – майка на надареното момиче.


„ Валентина завоюва първо място за нашия Ню Джърси дистрикт, с конгресмен Джеф Ван Дрю. Той персонално й се обади да я поздрави с новината “, добави майката.

За триумфа на Валентина описват редица американски медии, предвещаващи й блестящо бъдеще, а в България новината заяви нейната майка Детелина Стойкова.

Валентина сега е


ученичка в 12-и клас
в гимназията в Оушън Сити, Ню Джърси. Родена е в Съединени американски щати в фамилията на емигранти, пристигнали от Велико Търново през 1998 година Младата художничка обаче има доста мощна връзка с корените си и познава чудесно остарялата столица. Прекарала е годините на пандемията в регионалния град и пази топли усеща към Велико Търново, които предизвикат у нея желанието да се занимава по-задълбочено с изобразяване.

Докато била в Родината на родителите си, тя посещавала уроци при знакови локални художници, които й помогнали да открие своя личен жанр и път в това направление. По думите на майка й – Детелина, досегът с тях бил доста потребен за щерка й и дал мощен подтик за развиването й.

Картина на 17-годишна българка ще краси стените на Капитолия

Талантът на момичето впечатлява журито на състезанието Congressional Art competition и персонално конгресменът Джеф ван Дрю звъни по телефона, с цел да я поздрави. Картината й е озаглавена Nature Mort и носи силата на античната римска история. бг войс

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР