Уникален скандал тресе двете най-популярни интелектуални телевизионни игри в Русия.

...
Уникален скандал тресе двете най-популярни интелектуални телевизионни игри в Русия.
Коментари Харесай

Скандал за подкуп разтресе руския Стани богат

Уникален скандал тресе двете най-популярни интелектуални телевизионни игри в Русия.

Иля Бер, основен редактор на тамошния вид на " Стани богат ", който се споделя " Кой желае да стане милионер ", упрекна именития участник в " Что, где, когда " ( " Какво, къде, по кое време " ) Александър Друз, че му е предложил рушвет против отговорите на въпросите, заяви " 24 часа ".

Друз, който взе участие в известното още по руско време и излъчено и в България съревнование, беше в " Кой желае да стане милионер " през ноември предходната година дружно с различен прочут участник и капитан на тима на магистрите в " Что, где, когда " Виктор Сиднев.

Двамата стигнаха до последния въпрос за 3 млн. рубли, който гласеше " Коя фигура приключва комбинацията в шаха, която води до мат на Легал? ". Участниците дадоха отговор " цар ", само че верният беше " кон ". Така те останаха единствено със сигурната сума от 200 000 рубли.

Близо два месеца след предаването обаче Иля Бер разгласява в интернет записи, за които твърди, че са от негови телефонни диалози с Друз . Той пък от своя страна споделя, че точно основният редактор на " Кой желае да бъде милионер " е предложил далаверата с отговорите против половината от наградния фонд.

В последна сметка управлението на " Первий канал ", където вървят и двете излъчвания, взе решение и двамата да бъдат отстранени за неопределен срок, а облагата от 200 000 рубли да не се изплаща.

Преди години скандал разтресе и българския " Стани богат ". Тогава жител на София завоюва най-високата сума от 100 000 лв., само че се оказа, че щерка му е била чиновник на малкия екран, по която се излъчва предаването. Сумата не бе изплатена на печелившия, макар че нямаше доказателство за вътрешна информация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР