Уникален проект приключи във Варна. По него бяха обучавани младежи

...
Уникален проект приключи във Варна. По него бяха обучавани младежи
Коментари Харесай

Иновативно! По проект обучаваха младежи в социално предприемачество

Уникален план завърши във Варна. По него бяха обучавани младежи в предприемачество, научи извънредно Varna24.bg . Проектът 2021-1-BG01-KA220-YOU-000028703 Младежко предизвикателство е финансиран по Еразъм +. В осъществяване на дилемите, заложени в него, бе публикуван алманах с положителни практики – Проучване на Европейски Съюз Добри практики на младежи за предприемачество и обществено предприемачество, направена бе методика за съществени умения и основни компетентности за обществен разговор, младежко и обществено предприемачество.

Проведе се пилотен курс – модул за младежи с нови техники, стратегии и ноу-хау в региона на обществените, гражданските, междукултурните компетентности, медийна просветеност и сериозно мислене, както и битка с дискриминирането, сегрегацията, расизма, издевателството и насилието.

Проектът бе осъществен в интервала 1 ноември 2021 – 1.11.2023. Водеща организация бе съдружие " Следвай ме “ – България, с сътрудници: Дружество Паисий Хилендарски Гърция, Kocatürk Danismanlik Özel Egitim Hizmetleri Turizm ve Proje Hizmetleri Ticaret Sanayi Limited Сиркети Турция.

Целите на плана бяха: поощряване на образованието по предприемачество и общественото предприемачество измежду младежите, поощряване на развиването на обществени, цивилен, междукултурни пълномощия, медийна просветеност, сериозно мислене, също по този начин битка с дискриминирането, сегрегацията, расизма, издевателството и насилието, възстановяване на достъпа, присъединяване и резултатите от образованието на учащите в неравностойно състояние, като се понижат разликите в резултатите от образованието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР